Belg Caudron getroffen door licht hartinfarct

De Belgische topdriebander Frédéric Caudron is eind vorige week in het ziekenhuis opgenomen, nadat hij was getroffen door een licht hartinfarct....

Van onze biljartmedewerker

AMSTERDAM

Caudron, die in het WB-klassement op de met Sayginer gedeelde derde plaats eindigde (achter Blomdahl en Jaspers) en vierde staat op de wereldranglijst, is al de tweede speler die dit seizoen door hartproblemen tijdelijk buitenspel komt te staan. Eerder moest Ben Velthuis (54) zijn carrière onderbreken na een by-pass operatie.

Omdat Caudron ook kopman is van het Crystal Kelly-team in de Nederlandse eredivisie, moest de kampioenskandidaat gisteren in de elfde ronde (de laatste speeldag van de eerste helft) zonder hem aantreden tegen landskampioen Pelgrim Professionals. Het gerenoveerde biljartcentrum in Hengelo puilde met een kleine 400 toeschouwers uit.

Voor Caudron kwam Wim van Cromvoirt in actie, maar de Waalwijker redde het tegen Raimond Burgman niet (50-38 in 37 pogingen). Omdat Aart Gieskens van Jelle Pijl won (35-50 in 36 beurten) moest de tweede sessie de beslissing brengen. Daarin wisselden de kansen. Frans van Kuijk maakte in de slotfase tegen Marco Zanetti een serie van elf en won met 47-50 in 32 beurten de partij. In het duel tussen Torbjörn Blomdahl en Raymond Ceulemans gebeurde hetzelfde. De Zweedse wereldbekerhouder maakte met een reeks van negen een even grote achterstand ongedaan, om met 50-47 in 38 omlopen te winnen.

De 4-4 leverde Hengelo slechts één punt op. Dat was echter toch voldoende om zich te ontdoen van medekoploper Minkels Products, dat in Heemstede bij ISMS/

IT Consultancy op de eerste nederlaag van het seizoen werd getrakteerd.

De klap kwam extra hard aan door de hoogste van de score: 7-1. Alleen de Belgische routinier Ludo Dielis haalde als eerste de finish, maar zag zijn opponent, het Deense talent Dion Nelin in de gelijkmakende beurt met één carambole op 50-50 komen.

Dick Jaspers moest tot halverwege de partij Semih Sayginer naast zich dulden. Daarna maakte Jaspers, die in Roermond zijn wereldbeker kwijtraakte aan Blomdahl, het karwei in grootse stijl af: 50-32 (in 25 beurten).

Meer over