Beleggers houden zich koest in afwachting van cijfers

Stemming

Europese beurshandelaren hielden dinsdag de hand op de knip in afwachting van macro-economische berichten van betekenis, die later deze week worden verwacht. Na het sluiten van de Europese handel deden de centralebankdirecteuren van Atlanta en Minneapolis (beide lid van de Fed) uitspraken die tot opwinding leidden onder Amerikaanse handelaren. De twee centrale bankiers zinspeelden op een langere voortzetting van het economische steunprogramma van de Fed.

Indices

De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,5 procent lager op 393 punten. De Midkap daalde 0,3 procent tot 610 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt leverden tot 0,6 procent in. Londen sloot vlak. In New York sloot de Dow Jones 0,2 procent lager op 15.750 punten. De S&P 500 verloor eveneens 0,2 procent.

Amsterdam

ArcelorMittal en Imtech waren met een verlies van 2,5 procent de grootste dalers in de AEX. Verzekeraar Aegon ging aan kop met een winst van 1,5 procent. In de Midkap was specialist in technisch textiel Ten Cate de sterkste stijger met een plus van 2 procent. Toeleverancier aan de chipsector ASMI won 1,7 procent na een adviesverhoging door Rabobank. Pharming was hekkensluiter met een min van 4,4 procent.

Europa

In Londen steeg het aandeel Vodafone 1,7 procent na publicatie van de halfjaarcijfers. Het Britse telecomconcern zag de omzet met 1,2 procent stijgen tot 22 miljard pond (26 miljard euro). Henkel steeg 1,3 procent in Frankfurt na goed ontvangen kwartaalresultaten van het Duitse verzorgingsproductenconcern.

Bitcoin

De bitcoin zakte weer iets weg nadat het virtuele betaalmiddel afgelopen weekeinde een recordstand van ruim 395 dollar had bereikt. Dinsdag was de munt kortstondig 391 dollar waard, maar tegen het einde van de handelsdag zakte de koers beneden de 370 dollar. Een jaar geleden noteerde de bitcoin nog 20 dollar. De waardestijging wordt volgens analisten voornamelijk veroorzaakt door een sterke vraag van investeerders uit China. De bitcoin kreeg de afgelopen tijd veel positieve aandacht in de Chinese staatsmedia. Daarnaast kondigde de populaire zoekmachine Baidu aan dat het de bitcoin mogelijk als betaalmiddel gaat accepteren.

undefined

Meer over