Belegger hoort weer de lokroep van rentedaling

NEW YORK De stemming zat er goed in dinsdag op de aandelenmarkten in de Verenigde Staten. De Dow-Jonesindex steeg 0,9 procent naar 12.685 punten....

IBM Voorbeurs bleek dat de prijzen die producenten rekenen in januari met 1 procent zijn gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Hierdoor openden de beurzen negatief.

Een groot aandeleninkoopprogramma van IBM hielp de stemming op de beurzen in New York te verbeteren. Het technologieconcern gaat 15 miljard dollar aan aandelen inkopen, waardoor de winst per aandeel dit jaar hoger uitvalt dan eerder gedacht. Aandelen IBM stegen 3,9 procent.

MOODY’S Kredietbeoordelaar Moody’s meldde dat hij de kredietstatus van obligatieverzekeraar MBIA ook ongemoeid te laten. Maandag liet Standard & Poor’s al weten de status van de obligatieverzekeraar niet te wijzigen, een grote opluchting voor beleggers. MBIA noteerde een plus van 4,8 procent.

OLIE De prijs van een vat olie brak dinsdag door de 101 dollar-grens per vat, na eerder op de dag de grens van 100 dollar al geslecht te hebben.

FED Ook de woorden van Fed-vicevoorzitter Donald Kohn zorgden voor een positievere stemming op de beurzen. De Amerikaanse Centrale Bank staat klaar om in te grijpen bij ‘moeilijke tijden’, aldus Kohn. Uit zijn woorden maakten beleggers op dat de Fed bereid is tot verdere renteverlagingen.

Meer over