Beledigd

ONLANGS betoogde Liesbeth Wytzes in een stevig stuk dat vrouwen na de overgang vaak veel leuker zijn dan hun echtgenoten, omdat ze zich vol levenslust begeven naar musea en concerten, en zich zelfs aan het aquarelleren wagen....

Nou nou. Ik heb daar diep over nagedacht.

Een nieuwe man, da's ook wennen aan nieuwe neusgaten. En waar haal je een jongeling vandaan die met een verliefde glimlach naar je buikrimpels en je kunstgebit kijkt? Is zo iemand wel helemaal gezond?

Helemaal van slag was ik van de definitie van een 'leuke vrouw'. Twee keer per jaar is een museum aardig, maar je moet er de deur niet platlopen, vind ik. Verder maken alleen echte schilders iets moois van een aquarel; de rest zit ongelukkig met een kwassie in een plassie te kledderen. Heus, ik heb het geprobeerd en ik ken geen lulliger gevoel. En dan concerten: stel je voor dat je tot de groep wilt behoren die braaf op een rijtje jeukende pluche stoelen gaat zitten om verkrampt te luisteren, terwijl thuis de cd alle keus en bewegingsvrijheid biedt. Thuis hoef je ook niet verplicht op te springen en bravo te roepen: je wordt toch ouder om al die onzin niet meer te hoeven? Allemaal kippendrift!

Ik voel me eigenlijk een beetje beledigd door Wytze's stelling. Ten eerste zou ik volgens haar geen leuke vrouw zijn, ten tweede ken ik alleen maar lege, lelijke, larmoyante trutten die op haar soort leuke vrouw lijken. En ten derde zie ik niet waarom ik zo onzelfstandig zou zijn om van mijn man te verlangen dat hij zoet meesloft naar museum of concert. Kan ik er niet in m'n uppie van genieten als ik zo nodig mot?

Sorry, mevrouw Wytzes, hier wordt niet geruild. En nou ga ik parachutespringen.

Meer over