Belastingzaak Bram Moszkowicz vrijdag voor de rechter

De belastingzaak tegen de Amsterdamse strafpleiter Bram Moszkowicz komt vrijdag voor de belastingkamer van de rechtbank in Haarlem. Dat heeft een woordvoerster van de rechtbank in Haarlem bevestigd.

Bram Moszkowicz. Beeld Reuters
Bram Moszkowicz.Beeld Reuters

De zitting is 's morgens gewijd aan de aanslag van de fiscus. Dat deel wordt achter gesloten deuren besproken. 's Middags behandelt de rechter het zogeheten punitieve gedeelte van de zaak, dat draait om de boete die de Belastingdienst heeft opgelegd. De rechter kijkt in zo'n geval of de overheid juist handelt, legt de woordvoerster uit.

NRC Handelsblad meldde vorig jaar dat Moszkowicz de belasting voor 1 miljoen euro zou hebben ontdoken.

Moszkowicz is momenteel verwikkeld in diverse zaken. Vorige maand behandelde de Raad van Discipline een aantal klachten, onder meer over het aannemen van grote contante bedragen van cliënten, zonder dit aan de deken van de Orde van Advocaten te melden. De Amsterdamse deken Germ Kemper heeft de raad gevraagd Moszkowicz een jaar te schorsen, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De raad doet op 30 oktober uitspraak in deze tuchtzaak.

Maandag werd bekend dat de advocaat op 17 oktober wederom is gedaagd voor de raad te verschijnen. Ditmaal gaat het om onder meer belediging van de voorzitter van de rechtbank die de strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders heeft behandeld, in een interview in De Telegraaf.

Meer over