Behalve pijpen wil mijn stalkster ook op andere manieren helpen

null Beeld Gabriël Kousbroek
Beeld Gabriël Kousbroek

'Zal ik je eens lekker pijpen, geile pik van me?' Ik verslik mij pardoes in mijn muesli, de vlokken en de yoghurtklodders spatten tegen het beeldscherm. De stalkster is er vroeg bij vandaag. Ik heb de computer net aangezet en wilde eigenlijk het Financieele Dagblad gaan lezen. Wederom is er beweging in het babbeldoosje van Facebook. 'Heb je een o.d.o.l., lieverd?'

Dit is toch geen taalgebruik voor een vrouw, denk ik, terwijl ik mijn mond schoonveeg. Het doet mij eerder denken aan een eenzame baggeraar met snor, lieslaarzen en zware shag die iets te lang op een zandzuiger in de Golf van Oman heeft gewerkt.

'Ga je mond spoelen, ondeugd, dat siert een keurig meisje toch niet, zulk vuig en voos taalgebruik', tik ik. 'Hihihi', antwoordt ze. 'Heb je je wel geschoren', vraag ik. Het blijft even rustig in de chatbox, mijn stalkster weet kennelijk geen raad met deze instinker. Bijna bedeesd schrijft ze op: 'Ik heb zo'n Braziliaans streepje'.

Nu heb ik je, denk ik: 'Nee, je snor, anders jeukt het zo en krijg ik uitslag in mijn schaamstreek! Ik ga even de honden uitlaten hoor! Doei!' Ik lees nog net dat ze schrijft: 'Doe je Raya, Tita en Jamba de groeten van me, lieve Tuur?'

Dan klik ik haar weg en zucht diep. Lieve Tuur, dat mocht alleen mama zeggen. Facebook heeft rare kostgangers. Ontvrienden of blokkeren, vind ik echter kinderachtig. Ik heb wel eens aangekondigd dat men mij schriftelijk in tweevoud en per e-mail moet berichten over een ontvriending, want anders merk ik dat soort speldenprikjes niet, met vijfduizend Facebookvrienden. Het merendeel daarvan gebruikt Facebook overigens als neukboek: niet voor niets is het uitgevonden door de onsmakelijke puistenkop Zuckerberg, omdat hij geen meisjes kon krijgen.

Behalve pijpen, wil mijn stalkster mij ook op andere manieren helpen. 'Stuur maar geld voor hondenvoer van Royal Canin', schreef ik eens en toen bleef het lang stil aan de overkant.

De afgelopen zomer was ze zelfs in mijn dorp en heeft ze mijn hut geïnspecteerd, zo schreef ze vrolijk op mijn wandje. Ik was er niet. Ik heb geen idee hoe ze er in het echt uitziet, haar foto's zijn troebel. Mijn stalkster is vermoedelijk de enige ziel in Nederland die al mijn boeken heeft gelezen. Hoe kan ik haar nou dumpen?

Meer over