BEELDENDE KUNST

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Bouwfonds in het Museum Boymans-van Beuningen in Rotterdam een tentoonstelling van de kunstcollectie van het Bouwfonds....

In het Haags Gemeentemuseum begint vandaag een solo-presentatie van het werk van Frank van Hemert. Tot en met 2 juni.

Randverschijnselen is een installatie van Wouter van Loon en Claus van Hoften in Kuiperspoort 22 in Middelburg. Van 2 tot en met 23 maart.

In Het Markiezenhof in Bergen op Zoom van 2 maart tot en met 21 april een overzicht van de realistische schilder Gerrit Sol (1942).

Gras en Wolken in het Stadsmuseum Woerden geeft 'een beeld van het Groene Hart'. Met werk uit deze en de afgelopen twee eeuwen, van Jan van Goyen, Simon de Vlieger, Willem Maris, J.H. Weissenbruch, Leo Gestel en anderen. Van 2 maart tot en met 2 juni.

Grafisch werk van Josien Brenneker in Galerie Wolfs in Maastricht. Tot en met 30 maart, opening zondag om 15 uur.

Domino is een installatie van Sander Doerbecker, georganiseerd door Stroom op het adres Toussaintkade 55 in Den Haag. Tot en met 30 maart.

Werken op doek en papier van Luis Filcer in Museum Van der Togt in Amstelveen, tot en met 14 april. Opening vanavond om 20.30 uur.

Schilderijen, tekeningen en aquarellen van Co Westerik in galerie Fenna de Vries (Eendrachtsplein 18) in Rotterdam. Tot en met 1 april.

De tentoonstelling Oriëntatie in De Lakenhal in Leiden bestaat uit werk van vijf jonge Indonesische kunstenaars en vijf jonge Nederlandse kunstenaars, georganiseerd door de Gate Foundation. Tot en met 27 mei.

Nog lopende exposities

Het overzicht van het werk van de Dordtse romantische schilder, beeldhouwer en lithograaf Ary Scheffer (1795-1858) in het Dordrechts Museum is verlengd tot en met 24 maart.

Grénzeloos getekend in het Vlaams Cultureel Centrum de Brakke Grond in Amsterdam bestaat uit cartoons van dertien bekende tekenaars uit Vlaanderen en Nederland, onder wie Fritz Behrendt, Stefan Verwey, Peter van Straaten, Gal, Ian en Kamagurka. Ze selecteerden hun werk op basis van de thema's: Nederland en Vlaanderen in Europa, politiek, racisme en 'onze samenleving'. Tot en met 11 april.

In het nieuwe Cobra-museum in Amstelveen tot en met 14 april een tentoonstelling van Alechinsky, volgens Yves Bonnefoy 'een Europese Hokusai', omdat hij schildert met bijzondere waterverven, Oostindische inkt of Chinese penselen. Schilderen, zegt Alechinsky, 'is je hand op reis sturen'. Werk van Alechinsky ook in de Amsterdamse Galerie Espace (tot en met 20 april).

Nieuwe aanwinsten van Afrikaanse Kunst zijn tot en met 21 april te zien in het Museum voor Volkenkunde Rotterdam. Met onder meer spectaculaire doodskisten van de Ghanese kunstenaars Kane Kwei en Paa Joe.

Mooie, serene en monumentale boeddha's uit Thaise musea in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. De Boeddha's van Siam, tot en met 15 april.

In de Rotterdamse Kunsthal

Leonardo da Vinci, uitvinder, wetenschapper en kunstenaar. Met kopieën van werken van Da Vinci door tijdgenoten, tekeningen en schetsen in facsimile, modellen van uitvindingen en zelfs enkele werken van de meester zelf, waaronder een beeldhouwwerk. Tot en met 17 maart.

De Heerlense Stadsgalerij toont onder de titel Er bestaat geen kunst in Afrika werk van hedendaagse kunstenaars uit Zaïre, Nigeria en Kenia. Tot en met 17 maart.

In het Maastrichtse Bonnefantenmuseum grafisch werk van Louise Bourgeois. Tot en met 14 april.

Galerie Nouvelles Images (Westeinde 22) in Den Haag exposeert schilderijen en werken op papier van Lucebert uit de periode 1970-1994. Verder schilderijen van Jerry Keizer en beelden van Cor van Dijk.

Galerie Art Kitchen (Herengracht 160) in Amsterdam presenteert I.O.Q, werk van Tim Benjamin. Tot en met 22 maart.

Schilderijen en tekeningen van Tatyana Yassievich tot en met 29 maart bij galerie Singel 74 in Amsterdam.

Houtsneden van Guillaume Le Roy tot en met 20 maart bij galerie Clement, Prinsengracht 843, in Amsterdam.

Gedraag je!/Behave!/Benimm dich!/Tiens-toi bien! in Stedelijk Museum Bureau Amsterdam met werken van Aernout Mik, Barbara Visser, Moniek Toebosch, Dan Graham en Marina Abramoviï/Ulay. Tot en met 24 maart.

Meer over