BEELDENDE KUNST

In het Torentje aan de Egbert Gorterstraat de installatie 'Like a Zombie' van Tiong Ang, 6 maart t/m 6 juni....

Almelo

Almere

In Private Room/Public Space wordt aan de hand van video-installaties, fotografie en ruimtelijk werk geïllustreerd hoe de openbare ruimte verandert. Deelnemende kunstenaars zijn Dennis Adams, Sabine Bitter & Helmut Weber, Alicia Framis, Dan Graham, Marin Kasimir, Paul Perry, Liza May Post, femke Schaap, Gillian Wearing en Krzysztof Wodiczko. Van 6 maart t/m 2 mei.

Amsterdam

Ongevraagd drukwerk in het Exposorium van de Vrije Universiteit biedt een rondgang langs drukwerk dat kunstenaars de laatste dertig jaar verspreidden. Van 10 maart t/m 26 april.

Onder de titel Climate of Sight exposeren in The Living Room, Nieuwezijds Voorburgwal 338, Renée Ridgway, Simon Ferdinando en Tim Benjamin. Van 10 maart t/m 3 april.

With 360 bones: schilderijen en tekeningen van Frenk Meeuwsen, van 8 maart t/m 4 april bij Galerie Maria Chailloux, Prinseneiland 439. De titel verwijst naar een tekst uit het Zenboeddhisme waarin de lezer wordt opgeroepen zich in zijn totaliteit (360 botten en gewrichten, en 84 duizend poriën) te concentreren op éen ding, namelijk de leegte.

In Clay Games II verkennen kunstenaars de mogelijkheden van keramiek, met name de mogelijkheid om het te reproduceren. Aschenbach Galerie, Bilderdijkstraat 165c, toont keramiek van Bastienne Kramer, Maurice Frijmuth, Hester Oerlemans, Jozef van der Heijden en Louise Schouwenberg. Van 5 maart t/m 14 april.

In Galerie De Praktijk, Lauriergracht 96, nieuw werk van Martin van Vreden en beelden van Caro Bensca, 7 maart t/m 7 april.

Bij De Nederlandsche Bank Hunting & Fishing van Paul Kooiker, t/m 9 april.

Twaalf kunstenaars, uit elke provincie één, trokken op verzoek van het jubilerende Staatsbosbeheer de natuur in en legden hun impressies vast op papier. Galerie Clement, Prinsengracht 843, toont het resultaat in Landschap in Beeld, 6 maart t/m 17 maart.

Amsterdam Young Artists Circuit, Keizersgracht 166, toont schilderijen van Esther Hartgers en Joncquil de Vries, 6 maart t/m 3 april.

In Outline, Oetewalerstraat 73, tekeningen van Mascha Haring en ruimtelijk werk van Tycho van Kesteren, 6 t/m 14 maart.

'Kaduuk, kapot, weerloos en verontrustend' zijn omschrijvingen die galerie Fons Welters geeft over het werk van Tom Claassen. Van 6 maart t/m 17 april.

W139, Warmoesstraat 139, brengt in Level Zero Cinema videowerk bijeen dat een ruwe, homemade sfeer uitademt. Level zero cinema met werk van Erwin Wurm, Stefan Banz, Joël Bartoloméo, Lucy Gunning, Josep Maria Martin, en Annika Ström, toont films die terug naar af, terug naar het nulpunt gaan. Van 6 maart t/m 4 april.

Schilderijen, tekeningen en multiples van Jac Bisschops bij Galerie Parade, Prinsengracht 799, 6 tot en met 27 maart.

Reuten Galerie, Fokke Simonszstraat 49, toont werk van Erzsébet Baerveldt, 6 maart t/m 10 april.

Stedelijk Museum: een tentoonstelling van vijftig schilderijen, beelden en werken op papier van Georg Baselitz, die de band met de Duitse schilder met Nederland illustreert, t/m 11 april; Mooi maar goed, Grafisch ontwerpen in Nederland (1987-1998) is verlengd t/m 14 april.

Arnhem

De kunstenaars Liesbeth Bik en Jos van der Pol 'verkennen de kunstruimte' van De Gele Rijder, Korenmarkt 43. Overdag is er een reconstructie te zien van de Konrad Fischer Galerie in Düsseldorf. 's Avonds tranformeert de ruimte zich in een discotheek. Tot en met 28 maart.

Den Haag

Living Stone Gallery, Hartogstraat 11, toont onder de titel Voet grafiek, werken op papier, fotografie, schilderijen en objecten van Siebrand Weitenberg. Van 6 maart t/m 17 april.

In het Haags Gemeentemuseum een overzicht van de vroeg moderne kunstenaar Ferdinand Hodler, t/m 2 mei.

Eindhoven

Van Abbe Museum (op het tijdelijke adres aan de Vonderweg 1): Cinéma Cinéma - Contemporary Art and the Cinematic Experience belicht de rol die het medium film speelt in het werk van een aantal jonge, hedendaagse kunstenaars: Pierre Huyghe, Fiona Banner, Douglas Gordon, Pierre Bismuth, Eija-Lisa Ahtila, Julie Becker en Sharon Lockhart. Tot en met 24 mei.

Groningen

Galerie Sign, Winschoterkade 10, toont portretten en schilderijen van Helen van Domselaar en schilderijen van Nancy Pigmans. Van 6 maart t/m 3 april.

Helmond

De Nederlandse Cacaofabriek, Engelseweg 1b, presenteert nieuwe werken van Iris van Dongen, 7 tot en met 28 maart.

Maastricht

Hedendaagsche Limburgsche Kunst (Haags Gemeentemuseum, 1937) is een reconstructie van de tentoonstelling van Limburgse kunst, zoals die ruim zestig jaar geleden in het Haags Gemeentemuseum was te zien. Van 6 maart t/m 25 april in Museum Spaans Gouvernement.

Middelburg

De Watertoren exposeert werk van Jasper Goedman, Raymond Minnen, Jan van Asbeck, Peter Vermeulen en Bo de Jong, 7 maart t/m 2 mei.

Nijmegen

Onder de titel Transmutation presenteert de Paraplufabriek, Van Oldenbarneveldtstraat 63a, keramische beelden van Gijs Assmann, Bastienne Kramer, Nick Renshaw, Michel Scholten, Louise Schouwenberg, Elisabet Stienstra en Lie van der Werff. Tot en met 21 maart.

Rotterdam

In de Kunsthal foto's en films van Arno Nollen, t/m 4 april; overzicht van de Noorse schilder Odd Nerdrum, t/m 14 maart.

Schiedam

Het Stedelijk Museum toont de collectie van Wout en Han Altena-Boswinkel, die onlangs aan het museum is geschonken. De collectie bestaat uit 1300 Nederlandse kunstwerken uit de laatste veertig jaar. Van 6 maart t/m 16 mei.

Tilburg

Stichting De Pont: wandobjecten, installaties en architectuur van de Franse kunstenaar Jean Pierre Raynaud, 6 maart t/m 27 juni; schilderijen en tekeningen van Bettie van Haatster, t/m 16 mei.

Meer over