BEELDENDE KUNST

Amsterdam..

Den Haag

MalieBeeld (Bezuidenhoutseweg 12): André Volten, oefeningen in plasticitijd. Expositie van autonome sculpturen, van 23 oktober t/m 27 april.

Galerie Ramakers (Toussaintkade 51), nieuwe beelden van Albert Verkade, t/m 12 november.

Dordrecht

Rosemin Hendriks, Wouter van Riessen en Aafke Bennema worden als verwante kunstenaars bestempeld. Voor Helder in het Dordrechts Museum kozen ze ieder een expositiepartner uit waarmee zíj zich verwant voelen. Het zijn respectievelijk Juul Kraijer, Leif Trenkler en Klaasje Vroon. Helder, t/m 19 november.

Eindhoven

Van Abbe Museum (Vonderweg 1): met Twisted - Urban and Visionary Landscapes in Contemporary Painting wil het museum hedendaagse schilderkunst laten zien die niet naar de realiteit verwijst, maar naar een door de media gefilterde werkelijkheid. Met werk van o.a. Hans Broek, Chris Finley, Dexter Dalwood, Michael Raedecker, David Thorpe en Sharon Ellis. Tot en met 26 november.

Emmen

Galerie de Lange (Westenesscherstraat 56) presenteert de tentoonstelling Armando, schilderijen en sculpturen (t/m 29 oktober).

Groningen

In Galerie Jacoba Wijk (Arkerhof 18) een tentoonstelling met tekeningen van Arno Kramer en schilderijen van Rineke Marsman(t/m 11 november).

Haarlem

Teylers Museum (Spaarne 16): Reizen door stad en land een collectie oude landschapstekeningen en stadsgezichten van grote meesters uit de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden, van o.a. Hans Bol, Jan van Goyen, Jacob van Ruisdael, Rembrandt van Rijn, Aert Schouman en Jacob Cats. Tot en met 3 december.

Frans Halsmuseum: Kinderen op hun mooist met kinderportretten uit de 16de en de 17de eeuw, t/m 31 december.

Neerijnen

Het Stroomhuis (Van Pallandt weg 1), presenteert een solotentoonstelling van landschapschilder Willem den Ouden, 21 oktober t/m 12 november.

Nijmegen

Het eeuwige gezicht, Afrikaanse maskers en de westerse samenleving: een tentoonstelling met 190 maskers in het Afrika Museum (Postweg 6), t/m 31 december.

Rotterdam

Kunsthal: Jezus in de Gouden Eeuw, ruim honderd schilderijen van Vlaamse en Hollandse meesters uit de late 16de en de 17de eeuw (t/m 7 januari).

TENT. Centrum Beeldende Kunst (Witte de Withstraat 50): zeven schilderijen van Peter Koole. Van 20 oktober t/m 12 november.

Tilburg

In Faxx podium voor hedendaagse kunst (Dunantstraat 1): de tentoonstelling NO, NO, BUT in het kader van 400 jaar Japans-Nederlandse betrekkingen, met vier in Nederland wonende Japanse kunstenaars Tomoko Baba, Hiroë Okubo, Yumiko Yoneda en Ayako Yoshimura. Van 21 oktober t/m 14 januari.

Toonbos (Gilzerbaan 149): Nachtbloeiers is een nachtelijke buitententoonstelling van Stichting Kunst Mondiaal met bijdragen van tien kunstenaars onder wie Nicolas Dings, Ad van Buuren en Dragan Aleksic. Nachtbloeiers duurt nog t/m 22 oktober. Centraal staat deze laatste dagen de vraag naar de plaats en betekenis van kunst hedentendage. Informatie: 013-54364472 of via de VVV Tilburg 0900-2020815.

Utrecht

Centraal Museum: Levitatie toont recente tekeningen van Roland Sohier, 21 oktober t/m 3 december;

een overzicht van het complete oeuvre van Dick Bruna. Voor onbepaalde tijd.

Threesome, een kunstproject van Michiel Kluiters, Maria Pask en David Powell over wat zich afspeelt achter gesloten deuren. Kunstcentrum Begane Grond (Lange Nieuwstraat 2), t/m 5 november.

Valkenswaard

Uit Noachs ark in Museum van Gerwen-Lemmens is een tentoonstelling over dieren in de westerse, religieuze kunst (t/m 26 november).

Veere

In deel 3 van de serie Godsgeschenken in de Grote Kerk werk van Gerrie Starreveld, Jan van der Veer, Wout Herfkens en Coen Vernooij. Tot en met 29 oktober.

Velp

In Kunsthuis 13 (Kastanjelaan 13) de tentoonstelling 'Het Lijf': Frans van Nunen, Martien de Kler, Huub Holthuizen, Jan van Wilgenburg,Lique Schoot en Jean Pécasse lieten zich inspireren door het lichaam. Van 20 oktober t/m 19 november.

Venlo

Limburgs Museum: de tentoonstelling Jong! zoomt in op de verschillende jongerenculturen, vanaf de jaren vijftig tot nu. De Heideroosjes, Pussycat en Gé Reijnders. Tot en met 4 maart.

Zutphen

Museum Henriette Polak (Zaadmarkt 88): Het hoogste wit omvat aquarellen van Henri de Haas, t/m 26 november.

Meer over