BCO houdt kans op play-offs door remise met Duinwijck

BCO/Bali heeft de kans op het behalen van de play-off-ronden in de badmintoncompetitie nog steeds binnen bereik. De geplaagde formatie van trainer Rinus Möhlman speelde gelijk tegen de nummer drie van de ranglijst Duinwijck....

Van onze badmintonmedewerker

HAARLEM

BCO wenste het duel een dag te vervroegen omdat kopman Joris van Soerland dan nog beschikbaar was, maar daar voelden de tegenstanders niet veel voor. Van Soerland reisde zaterdag naar Azië om in de komende weken zijn 59ste positie op de wereldranglijst te verbeteren teneinde in aanmerking te komen voorde Olympische Spelen. Voor de thuisclub was het een extra domper dat Judith Meulendijks zich met een blessure afmeldde.

Möhlman: 'Dat was een extra domper voor het team die ze gelukkig snel konden wegwerken. Vooral de winst in het vrouwendubbelspel betekende een extra meevaller voor ons.' Bij de tussenstand van 2-2 trok Jorg Gorisse het initiatief naar zich toe. In drie games klopte hij Ivor van Barneveld. Gerben Bruijstens bewees andermaal voor BCO dat hij ook als kopman van grote waarde kan zijn. Hij won in twee games van Frank Zonneveld.

Het vrouwenkelspel leverde een verwachte overwinning op voor Duinwijck waarbij Caroline Glebbeek royaal te sterk bleek voor invalster Petra Landmeter. In het gemend dubbelspel bleef het tot halverwege de derde game erg spannend. Daarna gaf vooral de routine van het Duinwijck-koppel Alex Meijer en Caroline Glebbeek de doorslag waarmee het gelijke spel is verklaard.

BCO beleefde door dit resultaat een 'vreugdevolle avond' en zal nu tegen de twee zwakste ploegen uit de resterende twee duels de maximale score dienen te behalen. Voorts is het afhankelijk van de resultaten van Velo en Duinwijck die nog steeds de meeste kans hebben op de play-offs.

Stand: BCN 12-23, Culemborg 11-20, Duinwijck 12-13, Velo 12-12, BCO 12-10, Esca

11-9, Pellikaan 12-6 en Victoria 12-1.

Meer over