Band Kraftwerk speelt in museum

Duitse groep treedt acht keer op als onderdeel van tentoonstelling in het MOMA in New York.

MAX JOLES

AMSTERDAM - De Duitse elektronicapioniers Kraftwerk zullen vanaf 10 april acht avonden optreden in het Museum of Modern Art (MOMA) in New York. Elke avond is gewijd aan een van hun albums. De Kraftwerk-retrospective 1 2 3 4 5 6 7 8-concerten zullen niet alleen bestaan uit muzikale uitvoeringen van Kraftwerk-nummers, maar gaan vergezeld van videobeelden, sommige in 3D, die de invloed van Kraftwerk op de hedendaagse cultuur zullen moeten verduidelijken. De optredens zijn onderdeel van een tentoonstelling over elektronische-muziekpioniers, die de hele maand april zal duren.

De albums van Kraftwerk worden in chronologische volgorde opgevoerd, beginnend met Autobahn, de eerste productie van de band uit 1974, en eindigend met Tour de France, het laatste album dat stamt uit 2003.

Kraftwerk werd in 1970 in Düsseldorf opgericht door muziekstudenten Ralf Hütter en Florian Schneider. Met Autobahn hebben ze een van de meest innoverende platen in de geschiedenis gemaakt; de band werkte als eerste met synthesizers. Hun elektronische producties zijn van grote invloed geweest op de ontwikkeling van de elektronische muziek en ook op de popmuziek. Kenmerkend aan Kraftwerk is hun opvallende podiumpresentatie waarbij ze als vier robotachtige types stoïcijns strak in pak opgesteld staan achter hun beeldscherm. Van de originele vier bandleden van Kraftwerk zal alleen Ralf Hütter in New York aanwezig zijn. Kraftwerk speelt overigens volgende maand ook op het Ultra Music festival in Miami.

undefined

Meer over