Badzaal

Voor deze keer dan - en alleen deze keer: Big Brother. Op zoek naar een nieuwe douchekop raakte ik per ongeluk verzeild op de website van Plieger, groothandel in sanitair te Zaltbommel....

De opdracht namens Endemol luidde een luxueuze badkamer met alles erop en eraan, hetgeen door de sponsor werd vertaald in een kingsize bad voor acht personen, twee royale wastafels op zuilen en de oh zo moderne douchezuil. Topmerken als Duravit, Hoesch en Jesse (die een vierkante kraan introduceert in de badkamer) zijn aangerukt om dit sprookje tot leven te brengen. In die badkuip heeft de hele groep al eens gebaad. Maar met vier personen is de kuip ook al gevuld, zegt Jaap Cuperus, hoofd communicatie van Plieger. Toen de badkamer werd ingericht, ervoer hij hoeveel tijd het kostte dat bassin te vullen: zo'n tien minuten. Dit is natuurlijk afhankelijk van de kraan en de waterdruk.

Eerlijk is eerlijk, voor de gemiddelde Nederlander is zo'n badkamer niet weggelegd, want 6 bij 6 meter is niet doorsnee. Er heeft zich dan ook nog geen bezoeker bij Plieger gemeld met 'Doe mij maar zo'n badkamer'. De prijs zou ook kunnen afschrikken: meer dan 62.000 gulden (ruim 28.000 euro). Exclusief tegelwerk - fraai blauw mozaïek - en installatie.

Heeft de sponsor zich niet verbeten bij de televisiebeelden die tot dusver eerder ploeterende deelnemers lieten zien in de arme kant van het Big Brother-huis? Dat is niet geval. Cuperus was al blij dat twee nieuwelingen de badkamer werden binnengeleid met: 'Dit moeten jullie eens zien!' En de reactie vervolgens, terwijl ze de hand voor de mond sloegen: 'Waanzinnig'. Die spontane eruptie is reclame genoeg. Toch zit de sponsor een ding dwars. Dat deze moderne badkamer nauwelijks correspondeert met de rest van de luxueuze inrichting van het huis, die je protserig en gestoffeerd zou kunnen noemen. Type Engelse hotelkamer vanwege de overgedimensioneerde lampenkappen. 'Als we dat hadden geweten, hadden we de badkamer beter daarop afgestemd.' Troostrijke gedachte voor de sponsor: het is de Gooise-matrassmaak van Endemol. Troost rijke gedachte voor de consument: voor degene die de Big Brother-badzaal niet kan betalen, is er een Little Sister-alternatief.

Meer over