Backstreet Boys zijn terug, op 1

VAN ONZE VERSLAGGEVER SJORS KOEVOETS

AMSTERDAM - Het nieuwe album van de Backstreet Boys, In a World Like This, is deze week op nummer 1 binnen gekomen in de Nederlandse albumcharts. In 1999 stond de Amerikaanse boyband daar voor het laatst met het album Millennium.

De groep is in originele samenstelling te horen: bandlid Kevin Richardson is na zeven jaar teruggekeerd. De jongens van toen zijn mannen geworden. Volgens Howie Dorough delen de groepsleden op het nieuwe album hun levenservaring met de fans. 'We bezingen onze ervaringen als echtgenoten, vaders, broers en zoons. A World like This is een album waar onze fans, die nu ook gezinnen hebben, zich mee kunnen identificeren', zei Dorough in een interview met De Telegraaf.

De Backstreet Boys zijn met 130 miljoen albums wereldwijd de best verkochte boyband aller tijden. De groep werd in 1993 opgericht en was midden jaren negentig zeer succesvol. Het vijftal brak in 1996 door met debuutalbum Backstreet Boys, dat in Nederland tweemaal platina werd. Ook de twee albums daarna behaalden de dubbel platina- status.

undefined

Meer over