Baarns echtpaar gedood om oplichting te verhullen

Justitie verdenkt de 59-jarige Paul de R. uit Baarn ervan dat hij het echtpaar Hans en Ria Müller heeft vermoord om ontdekking van oplichting te voorkomen....

De R. is voormalig beheerder van een kinderboerderij in Baarn. Hij woonde in het huis van het echtpaar Müller over wie hij vertelde dat ze naar België waren vertrokken. De lichamen van het echtpaar werden in januari opgegraven onder het geitenhok van de kinderboerderij. Hans en Ria Müller waren bijna vier jaar niet meer gesignaleerd, behalve, naar zijn zeggen, door De R. Hij paste op het huis in Baarn van het paar.

De R. heeft zich sinds zijn arrestatie op zijn zwijgrecht beroepen. Zijn raadsvrouw M. Melchers wil niet uitleggen waar justitie het bewijs vandaan denkt te halen. Zij weigert commentaar te geven omdat zij niet wil meewerken aan een mediaspektakel waarin haar cliënt al bij voorbaat is veroordeeld, zo stelt zij. Ook het Openbaar Ministerie in Utrecht weigert elk commentaar. De rechtbank zal de zaak volgende week niet inhoudelijk behandelen omdat het onderzoek nog niet is afgerond.

Meer over