AZ en Willem II blijven zonder zege

AZ en Willem II hebben zondag niet weten te vermaken. Beide ploegen kwamen in een matig duel in Alkmaar niet tot scoren (0-0) en blijven zo ook na de derde wedstrijd van dit seizoen zonder zege in de eredivisie. Beide teams hebben twee punten.

Beeld anp

AZ, dat donderdag in Europees verband in Roemenië uitkwam, speelde nog zonder de nieuwelingen Rajko Brezancic en Alireza Jahanbakhsh. Bij Willem II stond de net aangetrokken Nick van der Velden direct als vleugelaanvaller in de basis, in plaats van de vorige week zwaar geblesseerd geraakte Bruno Andrade.

Beide ploegen kwamen voor rust amper tot grote kansen. De enige speler die het publiek in Alkmaar nog wel eens op de banken kreeg was Dabney dos Santos. De vleugelspits van AZ had na een half uur voor 1-0 moeten zorgen, toen hij alleen op doelman Kostas Lamprou afging. De Griek pareerde zijn schot nog vrij eenvoudig.

Wippertje
Na dik een kwartier had Dos Santos zich ook al laten zien, toen hij zijn tegenstander Frank van der Struijk passeerde met een fraai wippertje. Ook toen was zijn daaropvolgende schot niet zuiver genoeg om Lamprou te verontrusten. Willem II kwam er af en toe nog best gevaarlijk uit. Lesly de Sa had na 24 minuten pech dat zijn van richting veranderde schot op de lat terecht kwam.

Na rust werd het duel er niet levendiger op. Het waren uitgerekend de verdedigers van AZ die voor het meeste gevaar zorgden. Zo besloot centrumverdediger Jop van der Linden halverwege de tweede helft maar eens van grote afstand uit te halen. Lamprou moest zich strekken om de pegel te stoppen. Vervolgens schoot rechtsback Mattias Johansson net over. Ook in de slotfase waren beide teams niet bij machte iets te forceren.

Beeld anp
Beeld ANP Pro Shots
Beeld anp
Meer over