NieuwsDuitsland

Automobilist rijdt in op voetgangers in Berlijn, zeven mensen raken gewond

Een automobilist is zondagochtend ingereden op een groep mensen in Berlijn. Zeven mensen zijn daardoor gewond geraakt, van wie drie ernstig. De 24-jarige chauffeur wordt verdacht van doodslag.

Politie is aanwezig bij Bahnhof Zoo in Berlijn waar een automobilist is ingereden op voetgangers. Beeld REUTERS
Politie is aanwezig bij Bahnhof Zoo in Berlijn waar een automobilist is ingereden op voetgangers.Beeld REUTERS

Eén gewonde is in levensgevaar, meldde de Duitse politie zondagmiddag in een persbericht. Waarom de automobilist omstreeks half acht vanmorgen inreed op de voetgangers op de Hardenbergplatz in de wijk Charlottenburg, vlak voor het station, is nog onbekend. Volgens de politie verloor de man waarschijnlijk de macht over het stuur toen hij over een kruispunt reed.

De politie heeft de bestuurder van de Mercedes gearresteerd. Zij stelt dat er op dit moment geen aanleiding om uit te gaan van een politiek of religieus gemotiveerde aanslag. Wel wordt de chauffeur verdacht van poging doodslag en gevaarlijk rijgedrag.

Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval is in volle gang. De brandweer spreekt vooralsnog van een ‘ernstig verkeersongeval’. In totaal werden 60 brandweerlieden ingezet en een reddingshelikopter.