Automatiseerder Rijnhaave in Britse handen

Automatiseerder Rijnhaave in Zoetermeer wordt overgenomen door Syntegra, een dochteronderneming van British Telecom. Het bedrijf telt 900 werknemers en was vorig jaar goed voor een omzet van ongeveer 170 miljoen gulden....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Syntegra koopt Rijnhaave van een groep aandeelhouders zoals de Nederlandse Participatie Maatschappij, Achmea, Paribas en oprichter/directeur Adrie Reinders. Reinders treedt terug als directeur, maar blijft wel actief voor het bedrijf bij het onderhouden van de contacten met klanten.

De aankoop moet de positie van Syntegra op het Europese vasteland versterken, aldus de Britse onderneming. 'Rijnhaave heeft in zeven jaar een indrukwekkende klantenkring opgebouwd waaronder de meerderheid van de top-100 bedrijven in Nederland', zei commercieel directeur John Priestley van Syntegra. Nog geen half jaar geleden kocht Syntegra het Parijse Europe Informatique. Het Britse bedrijf is goed voor een omzet van meer dan 760 miljoen met ongeveer 2700 werknemers.

In 1992 en 1993 raakte Rijnhaave na een snelle groei in forse financiële problemen als gevolg van het mislukken van plannen tot internationalisatie en van het verkeerd inschatten van marktontwikkelingen. Dat leidde in 1993 tot een verlies van een kleine 5 miljoen. Het bedrijf werd in maart 1989 opgericht. De onderneming is actief voor klanten in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Meer over