Auto vader gezien in Rhenen

De auto van de vader van de vermiste jongetjes Ruben (9) en Julian (7 ) heeft in de nacht van maandag op dinsdag gereden op de provinciale weg N233 in Rhenen. Rond 01.40 uur reed de auto over de Rijnbrug. Vervolgens is de bestuurder vermoedelijk linksaf geslagen de N225 op richting Leersum.

De auto van de vader van Julian (7) en Ruben (9). Beeld Politie
De auto van de vader van Julian (7) en Ruben (9).Beeld Politie

De politie liet donderdag weten dat dat uit onderzoek is gebleken. Ze zoekt hulp van het publiek in de zoektocht naar de broertjes, die al sinds maandag vermist zijn en vraagt particulieren en bedrijven die mogelijk een camera gericht hebben staan op die wegen, dat aan de politie te melden.

Dat de auto op de N233 bij Rhenen heeft gereden is gebleken uit een mobiele ANPR, Automatic Number Plate Recognition. Op dat beeld is het kenteken en een deel van de auto herkend als de auto van de vader. Of hij zelf aan het stuur zat of dat zijn zoontjes ook in de auto zaten is nog niet duidelijk. De politie hoopt op extra beelden die daar duidelijkheid over geven. De politie heeft inmiddels ruim honderd tips ontvangen over de zaak.

De 38-jarige vader werd dinsdag dood aangetroffen in een recreatiegebied in Doorn en bleek zelfmoord te hebben gepleegd.

Omvangrijke zoekactie
De kinderen zijn maandagavond voor het laatst gezien. Op dat moment waren ze bij hun vader. Woensdag overdag is de speurtocht verlegd in de richting van het Zuid-Limburgse Neerbeek. Op camerabeelden van een onbemand pompstation in dat dorp is te zien dat de vader daar maandagavond om kwart over 10 heeft getankt. Zijn zoontjes zijn enkele uren eerder nog gezien in Vleuten, waar de man woonde. Hij had daar een organisatie-adviesbureau. Of hij de kinderen in Zuid-Limburg nog bij zich had, is volgens de politie onduidelijk.

Rechercheurs hebben eerder al alle beelden van wegen tussen Vleuten, Zuid-Limburg en Doorn opgevraagd om erachter te komen welke route de vader heeft gereden en of de broertjes nog ergens te zien zijn. Ook is hulp gevraagd in België en Duitsland, aangezien hij ook via die landen gereden kan zijn.

Julian en Ruben nog niet gevonden
In het Limburgse Bunderbos is een grote zoekactie aan de gang naar de twee vermiste broertjes. Politie, landmacht en marine kammen het gebied centimeter voor centimeter uit. Over eventuele resultaten van deze zoektocht is nog niks bekendgemaakt.

Meer over