Australië weer naar Eurovisiesongfestival

Het zou eenmalig zijn vanwege de jubileumeditie, de deelname van het Australië aan het Eurovisiesongfestival, maar door de succesvolle vijfde plek dit jaar mag het land ook komend jaar weer meedoen. In 2016 staat Australië in een van de halve finales in Zweden, waar het muziekfestival komend jaar gehouden wordt.

redactie
Australische fans bij het Eurovisie Songfestival Beeld anp
Australische fans bij het Eurovisie SongfestivalBeeld anp

'De fans, pers en tv-omroepen waren laaiend enthousiast over de deelname van Australië. Daarom mag het land ook komend jaar weer erbij zijn', aldus de organisatie European Broadcasting Union (EBU).

Afgelopen mei was het de zestigste editie van het songfestival. Vanwege dit jubileum mocht Australië - waar het Europese liedjesfestijn al jaren erg populair is en zelfs rechtstreeks op tv wordt uitgezonden - eenmalig meedoen. Zanger Guy Sebastian stond toen rechtstreeks in de finale en werd uiteindelijk vijfde. Komend jaar moet het land, net als Nederland en vele andere landen, eerst door de halve finales komen.

Dit jaar strandde Trijntje Oosterhuis voor Nederland in de halve finales. Zweden won. Komend jaar doet Douwe Bob doet mee voor ons land. De halve finales zijn op 10 en 12 mei, de finale is op 14 mei. Waarschijnlijk doen 41 landen mee.

Meer over