Atletiekploeg voor WK blijft nog beperkt tot vijf deelnemers

De plaatsing van zevenkampster Sharon Jaklofsky voor het WK atletiek in Göteborg (4-13 augustus) houdt numeriek geen uitbreiding van de Nederlandse ploeg in....

ANP

HELMOND

Jaklofsky is van plan deel te nemen aan beide onderdelen. Het verspringen is na de zevenkamp. 'Als ik me dan nog fit voel, doe ik mee.' Tot nog toe zijn zes atleten zeker van Göteborg: Corrie de Bruin (kogelstoten en discuswerpen), Goormachtigh (discus), Laros (3000 steeple), Jongmans (800 m), Jaklofsky (ver en zevenkamp) en Van Vlaanderen (marathon), waarbij aangetekend moet worden dat de laatste niet gaat. Hij pakte twee jaar geleden in Stuttgart de enige WK-medaille: brons.

Korving (110 horden) en sprintster Poelman voldeden aan de B-limiet, maar zijn nog niet zeker van uitzending. Die hangt af van hun ontwikkeling de komende weken, aldus coördinator Bert Paauw van de KNAU. Olympisch kampioen op de 800 meter Ellen van Langen maakt vandaag in Parijs haar rentree na blessureleed aan haar voet. Marko Koers, eveneens 800 meter, loopt later deze week in Lausanne. Paauw gaat ervan uit dat beiden het WK halen. Ook Ester Goossens (800 meter) is nog kandidate en misschien nog een of twee atleten.

Meer over