Atletico en Bilbao in de eindstrijd van Europa League

De Spaanse voetbalclubs Atletico Madrid en Athletic Bilbao spelen op 9 mei in Boekarest de finale van de Europa League. De Madrilenen bereikten de eindstrijd door in de return opnieuw Valencia te verslaan: 0-1. Adrian Lopez haalde in de 60ste minuut vernietigend uit. Atletico Madrid had vorige week in eigen stadion al met 4-2 gewonnen.

VAN ONZE SPORTREDACTIE

AMSTERDAM - Athletic Bilbao rekende af met Sporting Portugal. De Basken wonnen thuis met 3-1, genoeg om de 2-1-nederlaag van vorige week om te buigen. Het doelpunt van Sporting kwam op naam van Ricky van Wolfswinkel.

Valencia, dat PSV en AZ uitschakelde, moest in het eigen Mestalla de vorige week opgelopen 4-2-nederlaag wegpoetsen en de start was veelbelovend. Atlético werd teruggedrongen en bleef met meer geluk dan wijsheid overeind.

Valencia ging in de tweede helft met veel passie op dezelfde voet verder, maar de aansluiting kwam er maar niet en de tijd begon te dringen. Na een uur spelen stond de finalist wel vast. Op aangeven van Diego nam Adrián Lopez de bal aan op de borst, liet hem een keer stuiteren en volleyde hij hard en hoog in de verre hoek. In het restant was de spanning weg, maar laaide de animositeit op. toen Tiago, de aanvoerder van Atlético, een rode kaart kreeg. Het gevolg is dat hij tijdens de finale in Boekarest op de tribune moet zitten.

undefined

Meer over