Column

Arturooootje? Ik heb je intussen twaalf sms'jes gestuurd

Schrijver Arthur van Amerongen heeft duizenden 'vriendinnen' op Facebook die zich op velerlei wijze over hem willen ontfermen. Dit gebeurde er met een van hen.

O lieverd, wat geweldig dat je in Nederland bent! Maar waarom bel je nou niet even? Ik durf mijn mobiel niet los te laten, best onhandig bij het naar de wc gaan, ja ik moet steeds plassen van de zenuwen hihihi. Ik denk steeds: moet ik nu weer plassen, en ja hoor, dan ga ik maar weer even. Voor de zekerheid, snap je.

Wel jammer hoor, dat je niet wilde dat ik je van vliegveld Eindhoven kwam halen. Ik had nooit gedacht dat jij zo verlegen zou zijn! Maar je moest natuurlijk ook direct door naar die leesclub in Hapert. Ze zijn toch wel lief voor je, hè? Al die Hapertse vrouwen met hun Hapertse handen en hun Hapertse...

Arturooootje? Ik heb je intussen twaalf sms'jes gestuurd. Je komt toch naar me toe? Ik doe maar vast de geurkaarsen aan. Speciaal bewaard, twee keer de sparkling floral van de limited edition, spreek je goed Engels, ik niet hoor. Iets met bloemen. Het ruikt in ieder geval heerlijk.

Hé joh. Waar blijf je nou? De tapas werden ranzig, ik heb ze terug in de koelkast gedaan. Weet je hoe lang ik bezig ben geweest om, laat maar. Ik kreeg het ook hartstikke koud, dus nu heb ik een trui aan over mijn babydoll. De wijn is ook al op. Ach, jij drinkt toch niet hè sukkel ik ben pas cool weet je dat, sorry hoor.

Nou. Jij bent ook een mooie. LELIJKE hufter. Er klopt dus totaal geen bal van, ik heb de bibliotheek en de boekhandel gebeld in Hapert en ze kenden je naam niet eens! Niemand wist wat van een optreden. Ging die man helemaal uitleggen dat Martin van Amerongen dood is, al lang, weet ik veel, je heet geen eens Martin waar slaat dat op. Tenzij je daar ook nog over liegt. Lul, wat ben jij eigenlijk een klootzak. Rechtse bal die je bent. Ontzettend verwend, moeders mooiste. Met je Facebookvriendjes. Met je praatjes, opschepper, je denkt zeker dat je iedereen kunt krijgen. Je bent al bijna 60 ik weet niet of je het weet.

Kunnen we nu weer normaal doen, klootzak? Zeg iets. Niet boos gaan doen, hoor. Zelfs niet als ik het verdiend heb. Ik kom enorm sterk over, dat zegt iedereen altijd, maar eigenlijk ben ik erg gevoelig... ik ben nu zo verdrietig. Ben je bang voor onze intimiteit, dat hoeft toch niet. Je kunt je helemaal geven. Je bent niets zonder mij. Ik laat je niet meer los. Ik beloof het.

Zo. Ik zag dat je op Facebook kwam. Je logde direct weer uit. Ben je bij 'n andere vrouw? Heb je een vriendin? Denk je hiermee weg te komen?

Meer over