Arts Prince lijkt spoorloos verdwenen

De arts die de Amerikaanse popster Prince heeft behandeld, hem recepten heeft voorgeschreven en aanwezig was bij diens dood op Paisley Park, lijkt spoorloos verdwenen. Politieagenten met een huiszoekingsbevel waren naar het ziekenhuis gegaan waar dokter Michael Todd Schulenberg werkte, maar bij het North Memorial Medical Center bleek hij al geruime tijd niet meer te zijn komen opdagen.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Persbureau AP meldt dat Schulenberg gisteren niet thuis was en ook zijn telefoon niet opnam.

De autoriteiten hebben onder meer alle medische verslagen, documenten, foto's, recepten en aantekeningen aangaande Prince opgevraagd bij het North Memorial Medical Center in Minneapolis. Schulenberg heeft de artiest in april twee keer behandeld. Zijn laatste bezoek vond een dag voor de dood van Prince plaats.

Volgens de dokter, in een eerdere verklaring tegenover de politie, had hij de popster aan een aantal tests onderworpen. Op de dag dat Prince op zijn landgoed overleed, kwam de arts de resultaten van de onderzoeken op Paisley Park afgeven.

Volgens het bevel, dat de Los Angeles Times in handen heeft, heeft de dokter Prince de dag voor zijn dood medicijnen voorgeschreven. In het document staat niet of de zanger die daadwerkelijk heeft gebruikt. Prince werd bewusteloos gevonden in een lift. Waaraan de muzikant overleed, is niet bekend.

Entertainmentsite TMZ publiceerde eerder foto's waarop te zien is dat Prince de avond voor zijn dood een apotheek bezoekt.

Pijnstillers

Schulenberg is de tweede arts van wie de rol bij de dood van Prince onderzocht wordt. Eerder spraken de autoriteiten met verslavingsarts Howard Kornfield. Die werd vlak voor de dood van de zanger benaderd door medewerkers van Prince. De dokter stuurde zijn zoon Andrew Kornfield met een tas vol medicijnen naar Minnesota.

De zoon, die het telefoontje naar de alarmcentrale pleegde toen de zanger bewusteloos werd aangetroffen, is zelf geen dokter. Volgens TMZ had hij daarom niet de staatsgrens mogen passeren met de medicijnen op zak.

Een en ander doet volgens Amerikaanse media vermoeden dat Prince al langere tijd mogelijk verslaafd was aan pijnstillers. De situatie doet bovendien denken aan de controverse rond de dood van een ander popicoon: Michael Jackson.

Klein, een dermatoloog met een fascinatie voor botox, bestelde onder diverse schuilnamen het medicijn Demerol voor Jackson. Maar liefst 51 keer in drie maanden tijd zou hij deze pijnstillers hebben besteld om Jackson te helpen bij zijn verslaving.

Ook zou Klein Jackson geholpen hebben aan het narcosemiddel Propofol, dat de wereldster uiteindelijk fataal zou zijn geworden.

Gevecht om erfenis Prince

Voor roddelnieuwsjournalisten en -consumenten wordt het smullen de komende maanden, en ook de Amerikaanse belastingdienst likt zijn vingers af. De as van wijlen Prince gloeit nog na, maar een bont gezelschap van ambtenaren, hele en halve broers en zussen en allerlei entertainmentadvocaten stort zich al op een berg echt en potentieel geld. Wat is het merk Prince - zijn bestaande hits, zijn posthume muzikale prestaties, zijn beeltenis, naam, levensverhaal - waard bij toekomstig commercieel gebruik? En wie krijgt welk deel van de buit?

Meer over