Arrestatie in moordzaak verkeersleider Zürich

De Zwitserse politie heeft een man aangehouden in verband met de moord op een luchtverkeersleider. De 48-jarige verdachte verloor zijn vrouw en twee kinderen bij de vliegramp boven de Bodensee in 2002, aldus justitie donderdag....

ANP

De 36-jarige Deense luchtverkeersleider werd dinsdag in zijn huis neergestoken. Hij werkte in juli 2002 toen twee vliegtuigen op grote hoogte op elkaar botsten. Daardoor kwamen 71 mensen om het leven, onder wie veel Russische kinderen. De crash had plaats boven Duits grondgebied, dat onder controle van de verkeersleiding Skyguide in Zürich stond.

De identiteit van de verdachte is niet bekendgemaakt. Duidelijk is wel dat het geen Zwitser is. De politie arresteerde hem woensdagmiddag. 'Hij is rustig en ontkent de misdaad te hebben gepleegd', zei aanklager Grossner.

De arrestant had overigens eerder de aandacht van de Zwitserse politie getrokken tijdens een herdenkingsdienst afgelopen juli voor de slachtoffers van de ramp. Hij zou eerder deze week illegaal Zwitserland zijn binnengekomen.

Meer over