Arjen de Haan op de bank

U heeft zich deze zomer goed met seks beziggehouden. Met een postzak vol inzendingen voor de Seksquiz uit Volkskrant magazine van 26 juni tot gevolg....

tekst Marck BuremaCarel Helder en Cindy Hoetmer . illustratie Fons Schiedon

Zo, dat was een volle zak! Blijkbaar had ook u er lol in om de quiz te maken, getuige de vele vrolijk versierde antwoordkaarten (waaronder een prachtig stukje knip & plakwerk van Marlies - 5 fout - Volmer uit Nijmegen). En het was vast heel gezellig in de kroeg, aan sommige bekringde - port, sherry? - deelnameformulieren te zien. Ook troffen we er een aan met dubieuze vlekken. Bedankt, Ronald G. uit Utrecht!

De m/v-verdeling ontloopt elkaar niet veel. De slechtste inzendingen werden evenwel gemaakt door mannen. Maar liefst drie heren scoorden om en nabij de 28 fout. Dat haalde ons testpanel nog niet eens geboeid geblinddoekt. Veel inzenders maakten minder dan tien fout. En zo moeilijk was de quiz nou ook weer niet. De grap was nooit het antwoord, dat hadden de meeste deelnemers wel in de gaten.

Een gemenigheidje zat verstopt in vraag 6 (Naar welke Albert is de Prince Albert-piercing vernoemd?). Daar hadden wij (tease, tease) het juiste antwoord niet bij vermeld. Dat het niet Albert Verlinde, Albert Heijn, Albert Mol of Albert van Monaco was, maar Prince Albert (1819-1861), de echtgenoot van Queen Victoria, dat had u even zelf moeten opzoeken. Had u ook even kunnen lezen dat de prins z'n penis aan z'n been bond om die nare bobbel in z'n broek te camoufleren.

Zo gemakkelijk als de quiz was, zo moeilijk was het om een origineel bijschrift te maken bij de illustratie (jongen en meisje treffen thuis een enorme orgie aan).

Velen kwamen niet verder dan het voor de hand liggende 'Zo te zien hebben onze ouders al kennisgemaakt' of slaakten wegtrekkende kreten als 'aaaaah' en 'huuuuuu'. De link 'Rita Verdonk' en 'inburgeren' werd meermalen gelegd. En waarom sommige inzenders (zes!) seksfeesten associn met Tupperware-party's is ons volstrekt onduidelijk. Wij bewaren nog gewoon groenten in die plastic bakjes.

Hoofdprijs

De enorme Big Apple-bank (¬ 1695,-) van Dutch Seating Company gaat naar Arjen de Haan uit Utrecht. De Haan had slechts 3 fout, en om zijn slagzin (Orgasjemenou!) moesten we ook - eventjes - lachen.

Tweede prijs

TU-studente Ionica Smeets (4 fout) uit Delft kladderde met zes kleuren stift de quiz vol en mag daarom (met nog iemand) eersteklas met de trein naar historisch Brugge om daar drie dagen te overnachten incluis ontbijt in het sfeervolle Hotel Erasmus. Dit KortWeg-reisje vertegenwoordigt een waarde van ¬ 530,-.

Derde prijs

Hhebbedingetje van 2004, de Apple iPod (winkelwaarde vanaf ¬ 349,-), is gewonnen door Niels te Hennepe (ook 4 fout, maar zwakker bijschrift) uit Bussum.

Gefeliciteerd winnaars. De prijzen komen naar u toe.

Meer over