'Arctic Monkeys liep uit op een teleurstelling'

Dit weekend vindt de 45ste editie van Pinkpop plaats in het Limburgse Landgraaf. Volkskrant.nl is aanwezig en houdt u drie dagen op de hoogte met verslagen, interviews en recensies. Volkskrant-recensent Gijsbert Kamer zag Arctic Monkeys: 'Je zag de publieks-interesse per liedje afnemen.'

Alex Turner, frontman van Arctic Monkeys Beeld ANP
Alex Turner, frontman van Arctic MonkeysBeeld ANP

De Arctic Monkeys als afsluiter van de tweede Pinkpop-dag liep uit op een teleurstelling. Helemaal de vinger er achter krijgen waarom is niet zo eenvoudig. Ze speelden goed, zij het dat de overgangen tussen de liedjes erg stroef verliepen. Het geluid was ook dik in orde, lekker stevig basfundament en zanger Alex Turner die goed bij stem was.

Maar je zag de publieks-interesse per liedje afnemen op het veld. Drie betrekkelijk rustige nummers, met een traag tempo openden het concert, waarna Brianstorm de boel een beetje aan de gang kreeg.

De keuze van de band om zich erg te richten op recent materiaal, was voor een publiek dat vooral losging op oudjes als I Bet You Look Good On The Dancefloor en Fluerescent Adolescent, wellicht wat al te ambitieus.

Nachtkaars
Er kwam te weinig energie los in het uurtje dat ze speelden. Toen Turner het laatste liedje 505 aankondigde liep het veld leeg. De muzikaal sterke, in ieder geval afwisselende dag, ging als een nachtkaars uit.

Dat je een concert van Arctic Monkeys, misschien wel de alleropwindenste Britse gitaarband van de laatste tien jaar, schouderophalend voor kennisgeving aanneemt, dat kan niet de bedoeling zijn.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over