Arctic Monkeys grote winnaar BRIT Awards

De Arctic Monkeys zijn woensdagavond de grote winnaar van de BRIT Awards 2014 geworden. De band sleepte twee awards binnen. Eén voor beste Britse band en één voor beste album met de plaat AM.

De Arctic Monkeys accepteren een van de toegekende BRIT Awards. Beeld getty
De Arctic Monkeys accepteren een van de toegekende BRIT Awards.Beeld getty

Beide prijzen wonnen de Arctic Monkeys al twee keer eerder. Andere prijswinaars in de Londense O2 Arena waren onder meer David Bowie, Bruno Mars, One Direction en Daft Punk.

De prijzen voor beste Britse solo-artiesten gingen naar David Bowie en Ellie Goulding. Bowie was zelf niet aanwezig bij de awarduitreiking, maar goede vriendin Kate Moss nam zijn honneurs waar. Het topmodel bedankte het publiek ook namens Bowie voor de prijs.

Ellie Goulding kreeg haar prijs uit handen van Prince, over wiens aanwezigheid vooraf al geruchten gingen. Andere 'Britse' BRIT Awards gingen naar Bastille (voor beste nieuwkomers) en Rudimental (voor beste single met Waiting All Night).

Op internationaal vlak sleepten Bruno Mars en Lorde de soloprijzen in de wacht. De Franse dansact Daft Punk kreeg een award voor beste groep. Ook voor One Direction lag er weer een BRIT Award klaar. De Brits/Ierse boyband kreeg voor de tweede keer de Global Succes Award uitgereikt.

Het waren woensdagavond overigens niet alleen de prijswinnaars die in de spotlights stonden. Er was ook plaats ingeruimd voor optredens van topartiesten. Zo stonden onder anderen Beyoncé en Katy Perry op het podium en maakten Pharrell Williams en Kylie Minogue hun opwachting bij het uitreiken van de prijzen.

Nile Rodgers neemt de prijs in ontvangst voor Daft Punk. Beeld getty
Nile Rodgers neemt de prijs in ontvangst voor Daft Punk.Beeld getty
Bruno Mars. Beeld epa
Bruno Mars.Beeld epa
Ellie Goulding. Beeld getty
Ellie Goulding.Beeld getty
null Beeld epa
Beeld epa
Meer over