ARCHITECTUUR

In de Academie van Bouwkunst in Tilburg de komende weken een vijftal lezingen over 'De start van een afgestudeerde'. Dinsdag spreekt A....

Het Zwitserse bureau Diener & Diener bouwt een superblock aan de ingang van het KNSM-eiland te Amsterdam, nadat het bureau een prijsvraag heeft gewonnen. ARCAM, Waterlooplein 211, heeft een overzichtsexpositie ingericht, Das Haus und die Stadt, waarin het werk van de Zwitsers wordt verklaard. Van 2 februari tot en met 23 maart.

De werking van de stedelijke ruimte - Onder de titel The Act of Seeing Urban Space is onderwerp van een foto-expositie in De Paviljoens, Odeonstraat 5, Almere-Stad. Met werk van elf internationale fotografen. Tot en met 25 februari.

In de Galerij van het NAi in Rotterdam een expositie over het Shell-gebouw van J. J. Oud naar aanleiding van een publikatie van Ed Taverne en Dolf Broekhuizen. Tot en met 11 februari, Museumpark 25 Rotterdam.

In het ABC Architectuurcentrum (Groot Heiligland 47) in Haarlem een expositie over de architect Cees Dam en zijn partners: Zeven projecten en een decor. Ook te zien 'Aura', een ontwerp van Triëst voor de Vendex-driehoek in Amsterdam. Voor het Stedelijk Museum ontwierp Triëst de 'windows-uitbreiding'. Beide

tentoonstellingen tot en met 18 februari.

Ontwerp een waterstad, dat was de opgave aan afgestudeerde bouwkunde-studenten voor de Prix de Rome afgelopen jaar. De ontwerpen zijn nu te zien in het Centrum voor Architectuur en Stedebouw (Gedempte Zuiderdiep 98 Groningen). Tot en met 1 maart.

Meer over