ARCHITECTUUR

Zondag staat het Wiretap 2.2-programma van V2 rondom CD ROM, CD I, Virtual Reality en Internet, in het teken van het architectonisch ontwerp....

De Beurs van Berlage aan het Damrak in Amsterdam is sinds vorige week 'als museum' open. Het is voor het eerst dat Berlages belangrijkste schepping voor het publiek is opengesteld.

Het Zwitserse bureau Diener & Diener bouwt een superblock op het KNSM-eiland te Amsterdam. ARCAM, Waterlooplein 211, in Amsterdam heeft een overzichtsexpositie ingericht, Das Haus und die Stadt, waarin het werk van de Zwitsers wordt verklaard. Tot en met 23 maart.

Ontwerp een waterstad, dat was de opgave aan afgestudeerde bouwkunde-studenten voor de Prix de Rome afgelopen jaar. De ontwerpen zijn tot en met 1 maart in het Centrum voor Architectuur en Stedebouw, Gedempte Zuiderdiep 98 in Groningen.

De Mies van de Rohe Pavilion Award is een architectuurprijs voor een recent bouwwerk binnen de Europese Unie. De Amerikaanse architectuurcriticus Kenneth Frampton heeft voor het Nederlands Architectuurinstituut een expositie samengesteld over 38 gebouwen die de laatste tien jaar zijn voorgedragen voor deze prijs. Europese architectuur 1984-1994, in het NAi Rotterdam, tot en met 10 maart.

Meer over