ARCHITECTUUR

Bouwmeester Salm, bekend van Paradiso, het RIOD-hoofdkwartier en het aquariumgebouw van Artis wordt herdacht op een expositie in het Gemeentearchief (Amsteldijk 67)....

Amsterdam

Den Haag

In de serie architectuurlezingen geven Casper Postmaa, Henk Rosenberg en Richard Koek hun visie op de toekomst van het Haagse Bos, dinsdag om 20 uur in de Haagse kunstkring (Denneweg 64).

Groningen

De faculteit Techniek van de Hanzehogeschool laat zien hoe het bouwkunde-onderwijs in Groningen zich de afgelopen 200 jaar heeft ontwikkeld. De tentoonstelling, In de steigers, is in het nieuwe gebouw van de faculteit aan het Zernikeplein, t/m 5 december.

Rotterdam

Christian Rapp is onlangs onderscheiden met de Rotterdam-Maaskantprijs voor jonge architecten. Hij maakt deel uit van het bureau Höhne & Rapp, dat deels in Berlijn deels in Amsterdam opereert. In de Entreehal van het Nederlands Architectuur instituut worden van 22 november tot en met 14 december twaalf modellen gepresenteerd van de ontwerptechniek van het bureau. Op zondag 23 november geeft bureaumedewerker Daan Bakker een lezing met de titel 'Ready made-huizen'.

Verder in het NAi de expositie Hamburg-Rotterdam, over de transformatie van havensteden, t/m 10 januari. En een tentoonstelling over de plannen die Alvaro Siza heeft gemaakt voor de wederopbouw van het Chiado in Lissabon, de stadswijk die in 1988 gedeeltelijke door brand werd verwoest, t/m 30 november. Tot slot een klein tentoonstelling over leven en werk van Johannes Hendrik Leliman (1878- 1921), bekend geworden door de ANWB-paddenstoel, t/m 16 januari.

Heerlen

In oktober werkten een aantal jonge architecten onder begeleiding van de gerenommeerde architecten Wiel Arets, Jo Coenen, Jo Crepain en Peter Wilson in de workshop The Presence of Urban Space aan voorontwerpen voor zes lokaties in Heerlen. In het Vitruvianum worden de resultaten van deze workshop nog t/m 19 december tentoongesteld.

Tilburg

Het hergebruik van monumentale gebouwen komt aan de orde op een conferentie in Theater de Vorst, Willem II-straat 47-49. Vandaag vanaf 16 uur. Organisatie is in handen van lokaal architectuurcentrum Cast. Sprekers zijn auteur Michelle Provoost, architect Hans Ruijssenaars (Magna Plaza) en projectontwikkelaar Jack Cohen.

Meer over