ARCHITECTUUR

Amsterdam..

Vanmiddag om 16.30 uur wordt in het Oosterdok, naast de hoofdingang van New Metropolis, een drijvend plein geopend, een idee van Luc Willekens, Erik Hehenkamp en Leta Spooren. Tot en met 5 september is deze 'verplaatsbare publieke ruimte' te bezichtigen. Elke woensdag t/m zondag van 17 tot 19 uur zijn er performances.

In de Beurs van Berlage een overzicht van de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright, een van de grondleggers van de 20ste-eeuwse architectuur, t/m 12 september.

In het Amsterdam Historisch Museum 100 jaar bouwkunst in Amsterdam, een tentoonstelling met alle foto's uit het gelijknamige boek waarin elk jaar vanaf 1900 een belangrijk bouwwerk in Amsterdam wordt behandeld. Tot en met 2 januari.

De fototentoonstelling van Kees Stoffels in het kantoor van Stadsdeel Zuid toont de grachtenarchitectuur van de architect H. P. Berlage, t/m 10 september.

Delft

In het Techniek Museum, Ezelsveldlaan 61, tweehonderd voetbruggen van tweedejaars-studenten Bouwkunde. Tot en met 24 oktober.

Groningen

In de hal van de Dienst Ruimelijke Ordening en Economische Zaken, Gedempte Zuiderdiep 98, Archiprix 1999 met de beste plannen uit het Nederlandse architectuuronderwijs van het afgelopen studiejaar. Tot en met 8 september.

Haarlem

ABC Architectuurcentrum, Groot Heiligland: 1:20-1:200-1:200.000/stoel schuur streek. Een expositie over het werk van Mecanoo architecten (verbouwing Trust Theater in Amsterdam, bibliotheek Technische Universiteit), t/m 29 augustus.

Rotterdam

Nederlands Architectuurinstituut: stedenbouwkundige en architect Jos Klijnen (1887-1973) staat weer in de belangstelling doordat hij juist nu een aantal thema's uit zijn werk weer actueel zijn: de integratie van architectuur, stedenbouw en landschap. Het NAi toont zijn oeuvre, t/m 5 september; 9 + 1: werk van tien jonge landschapsarchitecten en -bureau's, t/m 2 januari in de Entreehal.

Meer over