ARCHITECTUUR

Tournee..

Een info-truck van Remaking.nl, een manifestatie over de ruimtelijke inrichting van Nederland trekt van 10 t/m 15 mei door het land, op weg naar de Expo 2000 in Hannover. 10 mei in Heerlen, Breda en Arhem.

Amsterdam

In Arcam (Oosterdok 14) t/m 27 mei werk van Janneke en Michiel Snelders, die onlangs de Charlotte Köhlerprijs voor jonge architecten ontvingen voor hun ontwerpen van het distibutiecentrum Kinzo in Ede en het college De Brink in Laren.

Deventer

De maand mei staat in het teken van Deventers industrieel erfgoed. Met exposities, excursies en lezingen, waaronder de exposities 'Deventer industrie in de 19e en 20e eeuw' in de Waag en 'Architectuur en infrastructuur' in de Bergweide in Galerie Rondeel. Meer informatie: www.sied.nl, VVV en bibliotheken.

Haarlem

ABC Architectuurcentrum (Groot Heiligland 47): Samples met recent werk van architect Hans van Heeswijk, t/m 25 juni; De tuinkamer voorbij over het werk van landschapsarchitecte BNT Rixta Rommel, t/m 25 juni; een tentoonstelling over de herinrichting van het Stationsplein in Haarlem door Bureau Alle Hosper, t/m 25 juni; Het huis van de architect geeft een overzicht van woonhuizen die architecten voor zichzelf ontwierpen in de periode 1860-1960, t/m 28 mei.

Hilversum

Welstandscommissies moeten uit hun achterkamertjes komen. Dat is een veelgehoorde opvatting in de discussie die momenteel gevoerd wordt over hun functioneren . In Werken van welstand in het Dudok Centrum presenteert de Hilversumse welstandscommissie zich, t/m 11 juni.

Hoorn

In de reeks Groepsportretten van jonge architecten, een presentatie van Loodvrij t/m 20 mei in architectuurcentrum Hoorn, Wisselstraat 8.

Huizen

In het Huizer Museum de expositie Wonen in Huizen, over de architectuurgeschiedenis van de stad met maquettes, foto's en bouwtekeningen, t/m 23 september.

Nijmegen

Alfred Eikelenboom beweegt zich op het grensvlak van architectuur en beeldende kunst. Zijn werk wordt t/m 14 mei geëxposeerd bij Architectuurcentrum Nijmegen, Kannenmarkt 6.

Rotterdam

The Return of 9+1, een internationaal rondreizende tentoonstelling van tien jonge Nederlandse architectenbureaus, keert terug in het Nederlands Architectuurinstituut. Tot en met 18 juni.

Meer over