ARCHITECTUUR

De Kunst van het Vestigen is de titel van een zomermanifestatie in Gouda, waar aan bod komen: hoe te bouwen naast het Groene Hart, welke kansen zijn er voor een nieuw soort cataloguswoning in het natte polderland?...

Gouda

Symposium 29 augustus.

Haarlem

In het ABC, Groot Heiligland 47, vier exposities over de openbare ruimte: werk van DS Landschapsarchitecten, Tom Frantzen, PAN-atelier en een presentatie onder de noemer 'Mooi vormgegeven Haarlem', t/m 30 augustus.

Hilversum

In het Dudok Centrum zijn vanaf 4 september de schetsen te zien van Hans Ruijssenaars, die de Gooische Brink heeft ontworpen. Het Hilversumse winkelcentrum komt eerdaags gereed. Tot 15 november. Dudokpark 1.

Heerlen

In het Vitrivium, centrum voor architectuur en stedenbouw Coriovallumstraat 9, Jos. Klijnen (1887-1973) de Nederlandse pionier van de organische stad, t/m 13 september.

Maastricht

In het Bonnenfantenmuseum een expositie over het woon- en kantoorblok La Fortezza van Mario Botta, t/m 27 september.

Rotterdam

Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) viert het tienjarig bestaan met 10 jaar Architekten Cie., een portret van het bureau rondom Carel Weeber, Pi de Bruijn en Jan Dirk Peereboom Voller (t/m 30 augustus); tuinhuizen van Cepezed, Madeleine Steigenga en Koers Zeinstra van Gelderen (t/m 20 september). Symposium Inventing the future, met Hans Kollhoff, Winy Maas, Carmen Pinos, Peter Wilson, Wolf Prix van Coop Himmelbau, Thom Mayne van Morphosis, 30 augustus, 14-17 uur. En Energetics - Clothes & Enclosures (Mode en architectuur - de tweede huid), een tentoonstelling van modeontwerpster Yeohlee Teng en architect Ken Yeang, 30 augustus, 17.30-18.30 uur.

Meer over