ARCHITECTUUR

Amsterdam..

Met de nieuwe reeks tentoonstellingen onder de titel 'Continuïteit & vernieuwing' belicht Arcam de verwantschappen en inspiratiebronnen van een aantal hedendaagse architecten. In de eerste aflevering Frits van Dongen (Architecten Cie.), t/m 1 mei.

Delft

In de tentoonstellingszaal van de faculteit Bouwkunde, Berlageweg 1, een expositie over Mart Stam (1899-1986). Van 25 maart t/m 13 april.

Groningen

In het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw, Gedempte Zuiderdiep 98, een tentoonstelling van de achttien inzendingen voor de Omgevingsarchitectuurprijs, een tweejaarlijkse prijs voor de beste inrichting van de publieke ruimte, t/m 16 april.

Hilversum

Het Dudok Centrum, in het voormalige raadhuis aan het Dudokpark, de tentoonstelling Dudok's erfenis: slopen, behouden en vernieuwen, die inzicht geeft in de manier waarop bij restauratie, renovatie en uitbreidingen wordt omgesprongen met oorspronkelijke ontwerpen van Dudok. Tot en met 30 mei.

Rotterdam

Blank, Architecture, Apartheid and After in het Nederlands Architectuurinstituut gaat over het onderzoek dat de Zuid-Afrikaanse architect en filosoof Hilton Judin samen met zestig collega's, fotografen, schrijvers en filmmakers heeft verricht naar het stedenbouwkundige verleden, het heden en de toekomst van zijn land, t/m 18 april; de komende anderhalve maand biedt het NAi onderdak aan haar eigen reizende tentoonstelling Herman Herzberger - Articulations. Vier door hem ontworpen paviljoens belichten elk een aspect van zijn werk: scholen, theaters, kantoorgebouwen en stedenbouwkundige ontwerpen. Van 27 maart t/m 9 mei; 'Echo' is een drieluik van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar en filmmaker William Kentridge (1955), t/m 5 april.

Meer over