ARCHITECTUUR

In de Raadszaal van het Stadhuis dinsdag 2 december om 20 uur presenteert de Spaanse stedebouwkundige Joan Busquets samen met stadsstedebouwer Kees Rijnboutt een 'masterplan' voor de binnenstad van Den Haag....

Den Haag

Haarlem

Tijdloos en tijdelijk is de naam van de expositie van het werk van Hubert Jan Henket in het ABC Architectuurcentrum (Groot Heiligland 47). Van 30 november t/m 25 januari. Henket maakte de nieuwe vleugel van het Teylers Museum. In ABC ook een presentatie van 'streekplan Kennemerland in wording' (t/m 11 januari).

Heerlen

Een aantal jonge architecten werkte met de architecten Wiel Arets, Jo Coenen, Jo Crepain en Peter Wilson aan voorontwerpen voor zes lokaties in Heerlen. In het Vitruvianum de resultaten van deze workshop, The Presence of Urban Space, t/m 19 december.

Hilversum

Het Goois Museum heeft zijn permanente tentoonstelling over wonen en werken in Hilversum van 1850 tot 1960 deels vernieuwd.

Rotterdam

Na de dreigende watersnood van 1995 is het dijklandschap in de Betuwe ingrijpend aangepast. In het Nederlands Architectuurinstituut komt deze landschappelijke inrichting aan de orde: zoals de integrale ontwerpvisies van de landschapsarchitecten. Van 29 november t/m 8 februari.

Utrecht

Aan de hand van een aantal situaties laat het Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14, zien hoe opgravingen architecten op ideeën kunnen brengen.

Meer over