ARCHITECTUUR

Tijdloos en tijdelijk is de naam van de expositie van het werk van Hubert Jan Henket in het ABC Architectuurcentrum (Groot Heiligland 47)....

Haarlem

Het Haarlemse architectenbureau ONX heeft zich de laatste jaren gemanifesteerd in utiliteitsbouw, seriematige woningbouw, appartementen en woningen voor particulieren. Ze werken nu aan Park Duijnwijk te Zandvoort en het winkelcentrum Jupiter aldaar. Het werk wordt van 12 december tot en met 15 februari, in klein bestek, tentoongesteld bij ABC, Groot Heiligland 47.

Hilversum

Het Goois Museum heeft zijn permanente tentoonstelling over wonen en werken in Hilversum van 1850 tot 1960 deels vernieuwd.

Rotterdam

Christian Rapp is onlangs onderscheiden met de Rotterdam-Maaskantprijs voor jonge architecten. Hij maakt deel uit van het bureau Höhne & Rapp, dat zowel in Berlijn als in Amsterdam opereert. In de Entreehal van het Nederlands Architectuurinstituut worden tot en met 14 december twaalf modellen gepresenteerd van de ontwerptechniek van het bureau.

Na de dreigende watersnood van 1995 is het dijklandschap in de Betuwe ingrijpend aangepast. In het NAi komt deze landschappelijke inrichting aan de orde, t/m 8 februari.

De transformatie van een havenstad, dat is het thema van de expositie Hamburg-Rotterdam in het Nederlands Architectuurinstituut. Hamburg breidt uit aan de zuidoever van de Nordelbe, Rotterdam gaat verder in zee met de Maasvlakte. Tot en met 10 januari.

Meer over