ANWB mag helpen, Riagg niet

Emaatschappelijk werker en sociaal psychiatrisch verpleegkundige van de Riagg Rotterdam gaan naar Marokko, als experiment, om humanitaire hulp te verlenen aan Marokkanen die in psychische problemen komen tijdens vakantie of familiebezoek....

Veel Nederlanders weten niet dat de ANWB tien buitenlandse steunpunten heeft voor Nederlanders die in de problemen raken, ook als het psychische problemen betreft. Dan vliegt er soms een psychiater met verpleegkundige naar de pati toe. Helaas is er in Marokko geen ANWB-kantoor waar Nederlanders van Marokkaanse afkomst heen kunnen bij problemen.

Het is jammer dat veel mensen het Rotterdamse humanitaire initiatief koppelen aan de bezuinigingen. Vooral de uitlatingen van fractieleider Ssen van Leefbaar Rotterdam zijn kwalijk. Hij suggereert dat dit initiatief een vakantiereisje betreft. Het CDA en onze minister van Volksgezondheid zijn tegen dit initiatief van Riagg Rotterdam. Hebben deze bestrijders ooit een uurtje doorgebracht met psychisch ernstig zieken? Of zijn ze op zoek naar een zondebok voor de volgende verkiezingen?

Meer over