Annette Nijs terug in Tweede Kamer

Oud-staatssecretaris van Onderwijs Annette Nijs keert terug in de Tweede Kamer...

ANP

Zij zal op 7 juni de plaats innemen van Laetitia Griffith in de VVD-fractie. Griffith wordt wethouder in Amsterdam. Welke portefeuille Nijs krijgt in de fractie moet nog besproken worden. Dat heeft de VVD woensdagavond bekendgemaakt.

NIjs trad vorig jaar af na een debat over haar optreden en de verhoudingen op het ministerie van Onderwijs. De staatssecretaris had een interview in de Nieuwe Revu gegeven over haar slechte verhouding met CDA-minister Van der Hoeven van Onderwijs.

De econoom was de politiek binnengetreden zonder enige politieke ervaring. Ze had meer dan tien jaar voor Shell in het buitenland gewerkt.

Na haar aftreden ging ze weer terug naar de energiesector. Momenteel is ze lid van de Raad van Commissarissen van DRS-innovations, een Chinese onderneming in de energiesector, en lid van de Raad van Advies van de European Association of International Education (EAIE).

Nijs stond als eerstvolgende op de kieslijst van de VVD en was daarom de eerst aangewezene om de vertrekkende Griffith op te volgen. Het was echter niet vanzelfsprekend dat Nijs zou terugkeren. Bij het vertrek van VVD-Kamerlid De Grave, wilde ze niet. VVD-fractievoorzitter Van Aartsen vindt het echter ‘geweldig dat Annette Nijs de fractie komt versterken’.

Meer over