Anne Frank-museum naast moskee bij Ground Zero

Een museum dat 's werelds beroemdste holocaustslachtoffer herdenkt en de grote moskee bij Ground Zero in New York, worden buren van elkaar.

Van onze redactie
null Beeld afp
Beeld afp

Het Anne Frank Center USA, een partner van het Amsterdamse Anne Frank Huis, verhuist binnenkort naar de plaats waar ooit twee vliegtuigen zich in het World Trade Center boorden, schrijft AD.nl.

De verhuizing draagt er volgens het museum nog meer aan bij dat de omgeving een mekka wordt voor religieuze en culturele groepen van diverse afkomst. Momenteel zijn er al twintig verschillende gebedsplaatsen en dertien musea in de buurt van Ground Zero.

Church street

Het Anne Frank Center USA komt in een twintig verdiepingen tellend gebouw van glas en staal in de Church Street. Wie vanuit het museum straks naar beneden kijkt, ziet de moskee staan.

'We hebben er hard aan gewerkt om een nieuwe locatie te vinden die beter bereikbaar is voor onze bezoekers', zegt bestuurslid Hyman Enzer van het Anne Frank Center in de New York Post.

'Ik vind het idee achter de nieuwe locatie leuk', zegt medebestuurslid Sam Friedman: 'Ik denk niet dat de moskee een factor speelde of zal gaan spelen voor ons museum op welke manier dan ook.'

null Beeld ap
Beeld ap
Meer over