Annabel Nanninga wordt lijsttrekker Forum voor Democratie Amsterdam

ThePostOnline-columnist en journalist Annabel Nanninga wordt lijsttrekker voor Forum voor Democratie (FvD) in Amsterdam. Nanninga zal de lijst aanvoeren voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart. Dat schrijft zij zondag in haar laatste column als redacteur van TPO.

Redactie
null Beeld Aurélie Geurts
Beeld Aurélie Geurts

Nanninga schrijft in haar laatste column dat zij is gevraagd door FvD-leider Thierry Baudet. 'Het moment is daar. Politiek aanpakken wat ik als opiniemaker zo vaak aan de kaak stelde.'

Publicist Yernaz Ramautarsing en voormalig VVD-kamerlid Anton van Schijndel staan als tweede en derde op de lijst van FvD in Amsterdam. Bij de gemeenteraadsverkiezingen verwacht de politieke partij minimaal zes zetels te halen, melden ze op hun website.

Momenteel is de stad Amsterdam de enige gemeente waar FvD zelfstandig lokaal meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. De partij is in Rotterdam een samenwerking aangegaan met Leefbaar Rotterdam. Die alliantie moet lokaal een buffer vormen tegen de PVV, die in Rotterdam voor het eerst meedoet aan de raadsverkiezingen. FvD is met twee zetels vertegenwoordigd in de Tweede Kamer.

Wat gebeurt er als je tegenpolen Annabel Nanninga en Jan Terlouw bij elkaar zet?

Ze nam een homoseksuele asielzoeker in huis maar noemt bootvluchtelingen dobbernegers. In juli had Annabel Nanninga een twistgesprek met D66-coryfee Jan Terlouw, in Nanninga's ogen een Gutmensch die met zijn touwtje uit de brievenbus-verhaal een ideaalbeeld schetste. Lees het interview hier terug.

Meer over