Ander commentaar

'Op de Titanic gaven de mannen hun leven voor de vrouwen en ze hadden er niet over gepeinsd iets anders te doen. Op de COSTA CONCORDIA waren er, zoals een vrouwelijke passagier zei, 'grote mannen, bemanningsleden, die zich een weg door ons heen baanden om in de reddingsboot te komen'. Na soortgelijke scenes op de Estonia zei Roger Kohen van de International Maritime Organization: 'Er is geen wet die zegt: vrouwen en kinderen eerst. Dat is iets uit de riddertijd.'' (Mark Steyn)

'De betrekkingen tussen Groot-Brittannië en Argentinië zijn sterk verslechterd sinds rond de FALKLANDS naar olie wordt geboord. Buenos Aires heeft andere Latijns-Amerikaanse landen overgehaald schepen die varen onder de Falklands-vlag toegang tot hun haven te weigeren. Ook al is dit een symbolisch gebaar, het is een klap in het gezicht. Het herinnert eraan dat, ondanks de oorlog van 1982, de regio de Britse claim op de Falklands nog steeds ziet als een overblijfsel uit de koloniale tijd.'

'Je hoort soms dat 'musea onze nieuwe kerken' zijn, dat in een geseculariseerde wereld kunst religie heeft vervangen als object van devotie. Maar het probleem is dat moderne MUSEA het publiek niet vertellen waarom kunst er toe doet. Dat komt doordat de modernistische esthetiek wantrouwend staat tegenover elke instrumentele benadering van kunst. We hebben het modernistische idee, dat kunst die iets wil veranderen of die wil troosten slechte kunst is, te gemakkelijk geslikt.' (Alain de Botton)

undefined

Meer over