Amsterdam overtuigt drie keer tegen Geleen

Eindelijk, het ijshockeyseizoen is begonnen. De afgelopen week zijn de play-offs (best-of-five) van start gegaan. Daarmee is een einde gekomen aan alle min of meer zinloze partijtjes van de laatste maanden....

In de halve finales liet Amsterdam weinig heel van Geleen, maar mogen Heerenveen en Tilburg woensdag op herhaling.

Evenals de laatste jaren is Amsterdam weer de favoriet voor de titel. De ploeg van coach Berteling had aan drie duels voldoende om Geleen opzij te schuiven.

In de serie tussen Tilburg en Heerenveen is de spanning een stuk groter. Na drie duels, die allemaal met minimaal verschil door de thuisclub werden gewonnen, hebben de Friezen een 2-1 voorsprong opgebouwd.

Zaterdagavond had het echter niets gescheeld of Tilburg had aan het langste eind getrokken. De Brabanders hadden met nog 19 minuten te spelen een 4-1 voorsprong. Maar de ploeg van coach Van Gerwen ging met 5-4 ten onder in een kolkend Thialf. Opvallend is dat Nijland, de vaste goalie van Heerenveen en international is gepasseerd. In zijn plaats staat nu de 23-jarige Van Holst in het doel.

De spectaculaire reeks werd vrijdagavond overschaduwd door de rellerige sfeer op de tribunes. Een gedeelte van het Tilburgse publiek slaagde erin zich voor de tweede achtereenvolgende keer te misdragen door flesjes op het ijs te gooien.

Sommige Heerenveen-supporters werden vol op het hoofd geraakt door de projectielen. Maar het dieptepunt was toch wel dat de vriendin van de assistent-coach van Heerenveen tijdens het duel in het toilet in elkaar werd geslagen.

Meer over