Amerikaanse drones doden zeker 55 terroristen Jemen

Bij drone-aanvallen in het zuiden van Jemen zijn zondag 55 al-Qaeda-strijders gedood. Dat heeft het Jemenitische ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. De Verenigde Staten bevestigde vanavond betrokken te zijn bij de aanvallen met de onbemande vliegtuigen, waarbij ook drie kopstukken van de terreurbeweging omkwamen.

Amerikaanse drones Beeld ap
Amerikaanse dronesBeeld ap

De luchtaanvallen werden uitgevoerd in de provincies Shebua en Abien. Bij een wegversperring in Shebua pakten veiligheidstroepen een tiental terreurverdachten op. Andere verdachten werden gedood door luchtaanvallen op hun auto's. In Abien bombardeerden de onbemande vliegtuigen trainingskampen van de terroristen in de al Jayala-vallei. De aanval van zondag is de grootste tegen al-Qaeda sinds 2012.

Een woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken sprak van een 'sterke samenwerking' met de Jemenitische regering. Samen strijden ze tegen aanhangers van al-Qaeda.

Onbemande Amerikaanse vliegtuigen voerden zaterdag ook beschietingen uit in het Arabische land. Zaterdag werden zeker 14 mensen gedood door een aanval met een onbemand vliegtuig. Het ging om 12 vermeende leden van terreurbeweging al-Qaeda en twee toevallige voorbijgangers in een auto.

Meer over