Amerikaanse comedians gaan los op Weiner-gate (met video's)

Er was de blunder, de leugen, de onderbroek, de ijdelheid, de toepasselijke naam, en toen het spitsroeden lopen. 'Weiner-gate' heeft alle ingrediënten voor de Amerikaanse latenightshows om helemaal los te gaan. En dat doen ze dan ook.

De top-10 van David Letterman. Beeld
De top-10 van David Letterman.

'We zullen allemaal nog weten waar we waren op het moment dat we erachter kwamen dat dit de penis van Anthony Weiner is', zegt Stephen Colbert in The Colbert Report bij het tonen van een foto van een grijze onderbroek met daarin een bobbel. Het prominente Amerikaanse Congreslid heeft gisteren bekend dat hij zelf per ongeluk een foto van zijn erectie-in-onderbroek op Twitter openbaar heeft gemaakt, voorzien van het bijschrift 'En deze is van mij'.

Te veel van het goede
'Iemand die Weiner heet en een foto van zijn weener (Engels voor een kleine penis) tweet, is voor grappenmakers eigenlijk te veel van het goede', zei Jimmy Kimmel in zijn show. Hij outsourcete zijn grap dus naar India, waar ze met de grap 'Waarom bevredigt Weiner zichzelf met één hand? Zodat hij met zijn andere hand erover kan tweeten', op de proppen kwamen.

Ook David Letterman pakte flink uit met Weiner-gate. Zo had hij de quiz: Wat zit er vandaag in de onderbroek van Anthony Wiener? en ging zijn bekende top-10 over '10 vragen die je jezelf zou moeten stellen voordat je een foto van je penis tweet':

10: Is dit mijn beste kant?
9: Krijg ik hier meer followers door?
8: Moet ik het niet op Facebook zetten?
7: Heb ik een achternaam die dit extra genant maakt?
6: Zou het niet persoonlijker zijn om foto's van mijn zaakje te faxen?
5: Heeft het nog zin als James Arness het niet kan meemaken (de wildwestacteur overleed deze week)
4: Is er een betere manier om te laten zien dat ik Joods ben?
3: Wat zou Brett Favre doen?
2: Is dit niet waar Twitter voor bedoeld was?
1: Wat zou er in hemelsnaam mis kunnen gaan?

Bekijk hier videofragmenten van de shows:

Meer over