Ambtenarenbonden waarschuwen voor verdere acties

'Een opwarmertje voor verdere acties' noemen de ambtenarenbonden de landelijke manifestatie die woensdag in Amsterdam wordt gehouden. Ze verwachten uit het hele land twintigduizend gemeenteambtenaren op de bijeenkomst, die protesteren tegen het stuklopen van de cao-onderhandelingen....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

De meeste ambtenaren nemen een vrije dag op of hebben een regeling getroffen met hun gemeentebestuur om de manifestatie te kunnen bezoeken. Alleen in Amsterdam wordt bij 35 diensten, waaronder het Gemeentevervoerbedrijf, daadwerkelijk enige tijd gestaakt. In de ochtendspits is er tot half negen geen openbaar vervoer.

De gemeente Amsterdam zegt de aangekondigde werkonderbreking van rijdend GVB-personeel te betreuren, maar neemt geen juridische stappen. Er zijn afspraken dat personeel over elk arbeidsconflict één keer actie mag voeren, mits die 48 uur van tevoren is aangekondigd.

Directeur A. Testa van het GVB noemt het besluit voor de werkonderbreking jammer. Hij had liever gehad dat de Nederlandse gemeenteambtenaren het GVB de tijd gunnen om gezond te worden. Het bedrijf kampt niet alleen met een tekort van honderd miljoen gulden, maar ook met een slecht imago.

Meer over