Alvast tien verhalen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: een geprinte kopie van een babyhart, een interview met schrijver Umberto Eco en de sportcolumn van Paul Onkenhout.

Door de redactie
null Beeld -
Beeld -

Jean Pierre Geelen buigt zich in de rubriek Medialogica over de prominente rol van Rutte en Pechtold in de verkiezingsspotjes - pardon, minidocumentaires - voor de Provinciale Staten-verkiezingen. Want we kunnen straks toch helemaal niet op deze partijleiders stemmen? (+)

Volgens Irak heeft Islamitische Staat de overblijfselen van de oude Assyrische hoofdstad Nimrud, gesticht in 1250 voor Christus, verwoest. Unesco spreekt van een oorlogsmisdaad.

De happenings van Provo bij Het Lieverdje, de rookbommen bij het huwelijk van prinses Beatrix en Claus, het Bouwvakoproer, Hans Wöhlken heeft er met zijn camera bovenop gestaan. Sommige van zijn foto's werden beroemd, maar nooit stond zijn naam erbij. (+)

Het ging zo niet langer: nabij het Engelse dorpje Crewkerne is een wildgroei aan sprookjesachtige elfendeurtjes ontstaan. De autoriteiten besloten onlangs een elfjesbeleid in te voeren.

1 mei 1967. Cor Jaring staat rechts op de foto, Hans Wöhlken linksachter de man die een bloedneus tracht te stelpen. Beeld Stadsarchief Amsterdam
1 mei 1967. Cor Jaring staat rechts op de foto, Hans Wöhlken linksachter de man die een bloedneus tracht te stelpen.Beeld Stadsarchief Amsterdam

Sportcolumnist Paul Onkenhout heeft genoten van onthullingen over bitterballenprikkers en de mazzel van een onbekende Portugees-Canadese doelman. (+)

'In Italië zijn de afgelopen decennia de vreselijkste dingen gebeurd. Ik vond dat dit boek de werkelijkheid moest weerspiegelen.' zegt schrijver Umberto Eco over 'Numero zero' in de Volkskrant. (+)

'Nederland heeft krankzinnig veel geld verdiend aan het Groningse gas, en daar bedroevend weinig van gebruikt voor onze nationale veiligheid.' vindt politiek commentator Martin Sommer. (+)

Umberto Eco Beeld Sarah Lee / Eyvine
Umberto EcoBeeld Sarah Lee / Eyvine

Chirurg Hanzekamp printte in Spanje een kopie van het babyhart van zijn patiëntje. Zo kon hij het van tevoren bekijken zonder meteen te hoeven snijden. En er zijn meer voorbeelden: een kaak in België, een oogkas in Engeland. 3D-printen rukt op in ziekenhuizen. (+)

Toneel kan best aardig zijn, schrijft Sylvia Witteman in haar column, maar het duurt altijd zo lang. Veel beter dan toneelstukken te zien, is om ze te lezen. (+)

In de negentiende eeuw was het een exclusieve en chique badplaats, maar sindsdien is Scheveningen behoorlijk versteend geraakt en hier en daar sleets. Hoog tijd voor een facelift, vindt de gemeente Den Haag.

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Een geprint babyhart. Beeld Henk Wildschut
Een geprint babyhart.Beeld Henk Wildschut
Meer over