Alvast tien verhalen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: de column van Nico Dijkshoorn, een profiel van Sven Kramer aan de hand van zijn columns in de Telegraaf en een interview met tekenaar Derf Backderf die een strip maakte over zijn jeugdvriend die seriemoordenaar werd.

redactie
null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Taxibranche eist daden tegen Uber (+): Wanneer pakt justitie Uber nou eens aan? Het duurt allemaal veel te lang, vinden de 'echte' taxichauffeurs. Woensdag zit de branchevereniging om de tafel met staatssecretaris Mansveld.

Succes is voor Sven Kramer het enige wat telt (+): Sven Kramer wil zondag de titel pakken op het WK allround. Waarover windt de vedette zich op en wat verbergt hij? Een profiel op basis van zijn column in dagblad De Telegraaf.

Sven Kramer tijdens de 10 kilometer tegen Wouter olde Heuvel op het NK allround vorig jaar. Beeld Klaas Jan van der Weij
Sven Kramer tijdens de 10 kilometer tegen Wouter olde Heuvel op het NK allround vorig jaar.Beeld Klaas Jan van der Weij

Tijd voor een breed debat over windmolens: Pieter Klok, plaatsvervangend hoofdredacteur van de Volkskrant pleit in het commentaar voor een maatschappelijk debat komen over nut, noodzaak en locatie van de windmolens.

Een album over de liefde 'without bullshitting' (+): Smoorverliefd raakte hij en boem, daar kwam muzikant Joshua Tillman zichzelf eens even flink tegen: jaloers, bezitterig en idolaat. Het meisje werd zijn echtgenote, de zelfanalyse werd het alom bejubelde album I Love You, Honeybear.

De illusie van het wilde wijf (+): Stoer én knap, humoristisch én aantrekkelijk. Het wilde wijf is een ideaal. Mannen willen haar hebben en vrouwen willen haar zijn. Maar bestaat ze wel? En als ze al bestaat, moet dat dan zo blijven?

null Beeld Raymond van Mil
Beeld Raymond van Mil

Nico Dijkshoorn ging ooit naar de musical over André Hazes. Hij vond het lachwekkend slecht, goedkoop, misplaatst en necrofiel (+).

D'Angelo trad op in Paradiso. De belangrijkste vaststelling van recensent Menno Pot: het was opnieuw fenomenaal goed.

Mijn vriend die moordenaar werd (+): Jeffrey Dahmer was een seriemoordenaar. Zijn klasgenoot, de tekenaar Derf Backderf, maakte een graphic novel over diens jongensjaren.

Aaf Brandt Corstius heeft Chris Zegers door Wie is de Mol? op een andere manier leren kennen: 'Het is tijd voor de complete herwaardering van Chris Zegers' (+)

Chris Zegers Beeld ANP
Chris ZegersBeeld ANP

Studentenprotest wordt landelijk: Protesterende studenten aan de Universiteit van Amsterdam krijgen navolging in andere universiteitssteden. Woensdag is 'nationale actiedag tegen het rendementsdenken'.

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Meer over