Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: Minister van der Steur heeft zich de woede van de Tweede Kamer op de hals gehaald, misbruik in Afghanistan en lovende kritieken voor het huwelijksdrama 45 Years.

Redactie
Een 'theejongen' danst voor Afghaanse mannen. Veel van de lokale commandanten met wie de VS samenwerkten, bleven zich vermaken met jongetjes. Beeld Ghaith Abdul-Ahad/Getty
Een 'theejongen' danst voor Afghaanse mannen. Veel van de lokale commandanten met wie de VS samenwerkten, bleven zich vermaken met jongetjes.Beeld Ghaith Abdul-Ahad/Getty

Volkert van der G.

'Het is symptomatisch', vindt Gert-Jan Segers. 'Een patroon.' Steeds weer verzuimt de minister van Veiligheid en Justitie om de Tweede Kamer de hele waarheid te vertellen. Nu weer over de foto die werd gemaakt van Volkert van der G. Minister Ard van der Steur zei dat het Openbaar Ministerie pas een dag van te voren op de hoogte was, terwijl er volgens Van der G.'s advocaat maanden van uitvoerig overleg aan vooraf gingen. (+)

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie. Beeld ANP
Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie.Beeld ANP

Misbruik

In Amerika is verontwaardigd gereageerd op het bericht dat Amerikaanse soldaten moesten tolereren dat hun Afghaanse bondgenoten minderjarige jongens verkrachtten, soms zelfs op Amerikaanse bases. Twee militairen die wel ingrepen zijn uit hun functie ontheven.

Afghaanse militairen in Kunduz. Beeld AP
Afghaanse militairen in Kunduz.Beeld AP

Volkswagen

Het dieselschandaal rondom Volkswagen breidt zich uit. Topman Winterkorn stapte op nadat de aandeelhouders het vertrouwen in hem opzegden. Voor de Duitse auto-gigant dreigt nu een boete van 18 miljard euro. Hoe nu verder? Zes vragen. (+)

null Beeld ANP
Beeld ANP

Nieuwe voorzitter

Bij de SP gaat het om meer dan een nieuwe voorzitter, ziet verslaggever Ariejan Korteweg. Hij is bij het eerste debat van de twee kandidaten voor het voorzitterschap van de partij. (+)

Sharon Gesthuizen en Ron Meyer tijdens het debat. Beeld .
Sharon Gesthuizen en Ron Meyer tijdens het debat.Beeld .

45 Years

Lovende kritieken en geruchten over een Oscarnominatie. In het huwelijksdrama 45 Years brengt een onvoorziene gebeurtenis een gelukkige relatie volledig aan het wankelen. Hoofdrolspeler Charlotte Rampling en regisseur Andrew Haigh over hoe je een existentiële crisis overtuigend overbrengt. (+)

Charlotte Rampling in 45 Years. Beeld .
Charlotte Rampling in 45 Years.Beeld .

Johan Cruijff van het Amerikaanse voetbal

Hij was de Johan Cruijff van het Amerikaanse honkbal. Onnavolgbaar in zijn uitspraken en extreem succesvol tijdens zijn sportcarrière. Woensdag overleed honkbalicoon Lawrence 'Yogi' Berra op 90-jarige leeftijd in New Jersey. (+)

Lawrence
Lawrence "Yogi" Berra in 2001.Beeld AFP

Geluksgevoel

John Coltrane, Julie Andrews en andere zaken die goed zijn voor het geluksgevoel van Annemarie Oster. (+)

John Coltrane. Beeld ANP
John Coltrane.Beeld ANP

Holland, natuur in de delta

Luie beverfamilies en schuwe hazen - de cast van de nieuwe Nederlandse natuurfilm Holland, natuur in de Delta laat zich moeilijk regisseren. V presenteert de hoofdrolspelers van de film. (+)

Beeld uit Holland, natuur in de delta. Beeld .
Beeld uit Holland, natuur in de delta.Beeld .

The Intern

Het zachtmoedig feministische The Intern kraakt geen harde noten, maar laat zien hoe inspirerend de vriendschap tussen een oude man en jonge vrouw kan zijn. Hoofdrolspelers Robert De Niro en Anne Hathaway maken er iets moois, echts en teders van zonder misplaatste romantiek, schrijft Volkskrantrecensent Kevin Toma. Hij geeft 4 sterren.

Vasten

De zoon van Sylvia Witteman vast 24 uur lang voor de bevolking van Zuid-Soedan. 'Toen hij om 3 uur thuis kwam had hij natuurlijk honger. Doorgaans eet hij dan alles op wat hij kan vinden, want hij is reusachtig voor zijn 14jaar en doet belachelijk veel aan sport. Nu hing hij kwijnend op de bank. 'Ik denk niet dat ze er in Zuid-Soedan achterkomen dat jij hier een paar tosti's wegwerkt', zei ik. 'Desnoods doe je de gordijnen even dicht.' (+)

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Pushbericht

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over