Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: een interview met Derek de Lint, mp3 vs. cd en DSK wordt vrijgesproken.

Redactie
null Beeld Mick de Lint
Beeld Mick de Lint

Zijlstra en Rutte duwen VVD in spagaat

In de strijd om een nieuw belastingstelsel speelt ook de meest besproken relatie van het Binnenhof een rol. Premier Rutte wil met het kabinet de eindstreep halen, maar wat wil fractieleider Zijlstra? (+)

Tekst loopt door onder foto.

null Beeld Hollandse Hoogte
Beeld Hollandse Hoogte

Zimbabwaan kan 35 biljard voor één dollar ruilen

Zimbabwe gaat afscheid nemen van zijn door hyperinflatie vrijwel waardeloos geworden dollar. De inwoners van het land krijgen tot 30 september de kans hun geld om te ruilen in Amerikaanse dollars. Maar veel krijgen ze er niet meer voor: de centrale bank heeft als officiële wisselkoers vastgesteld dat voor een enkele Amerikaanse dollar 35 biljard (35.000.000.000.000.000) Zimbabwaanse dollars moeten worden meegebracht.

Tekst loopt door onder foto.

'Plus'-teken?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Een man uit Zimbabwe houdt vijf miljard dollar-biljetten vast. Beeld ap
Een man uit Zimbabwe houdt vijf miljard dollar-biljetten vast.Beeld ap

Dominique Strauss-Kahn vrijgesproken in prostitutiezaak

De juridische lijdensweg van Dominique Strauss-Kahn is ten einde. De rechtbank in Lille sprak hem vrijdag vrij van 'souteneurschap', een delict waarop maximaal tien jaar gevangenis staat. De zaak is op een enorm fiasco uitgelopen voor de rechters die het onderzoek hebben geleid. Van de veertien verdachten zijn er dertien vrijgesproken, onder wie de Belgische seksbaas Dominique Alderweireld, alias Dodo la Saumure. Slechts een verdachte kreeg een voorwaardelijke straf.

Tekst loopt door onder foto.

null Beeld reuters
Beeld reuters

Martin Sommer: Politiek heeft NS gemangeld

Martin Sommer schrijft in zijn wekelijkse column over de Fyra-affaire: 'Destijds werd NS gemangeld door paars (+). Als ik het goed zie, nu door neo-paars. De VVD heeft het nog steeds over marktpartijen en level playing field, terwijl PvdA-minister Dijsselbloem referaten houdt over de ethiek van een publiek bedrijf. Mooi, maar helpen doet het niet.'

Tekst loopt door onder foto.

null Beeld anp
Beeld anp

'Ik wil niet een mooie man zijn, ik wil acteur zijn'

Een interview met acteur Derek de Lint, die dit jaar 65 jaar wordt en veertig jaar acteur is (+). Over mooi zijn én blijven, acteren in het buitenland en het geheim van zijn relatie met vrouw Dorith. 'Als ik een mooie vrouw tegenkom met wie ik vreselijk kan lachen en die sexy is, denk ik niet: o, die wil ik. Nee, dan denk ik: die heb ik al.'

Tekst loopt door onder foto.

null Beeld Mick de Lint
Beeld Mick de Lint

Hoe nieuws zich verspreidt: laatste kans voor Griekenland

In Lopend Vuur (+) wordt elke week bekeken hoe een nieuwsbericht zich heeft verspreid. Deze week: het eindbod voor de Grieken. Wat opvalt: Journalisten houden vol dat er een eindbod is, ook al is het afgewezen en wordt er verder onderhandeld.

Tekst loopt door onder afbeelding.

null Beeld De Designpolitie
Beeld De Designpolitie

'Ik was anders, ik kwam van buiten'

Drie maanden na zijn laatste koers is Cadel Evans opgelucht, maar ook verongelijkt vanwege de kritiek op zijn manier van koersen. 'Nu doet iedereen wat ik toen deed.' (+)

Tekst loopt door onder foto.

null Beeld Klaas-Jan van der Weij
Beeld Klaas-Jan van der Weij

Medialogica: Burgerjournalistiek maakt wereld stukje platter

Jean-Pierre Geelen vraagt zich af: Moeten we wel zo blij zijn met de filmpjes en foto's die burgers maken en verspreiden als ze toevallig aanwezig zijn bij een incident? (+)

Tekst loopt door onder foto.

null Beeld Theo Audenaerd
Beeld Theo Audenaerd

Klinkt cd echt beter dan mp3?

De nieuwe streamingdienst Tidal belooft muziek van cd-kwaliteit en die zou veel beter klinken dan de mp3-geluiden van Spotify en andere concurrenten. Maar is dat nu echt zo? En klinkt highresaudio dan nog beter? Een Sir Edmund-luisterpanel toog naar de fameuze Wisseloordstudio's (+).

Tekst loopt door onder foto.

null Beeld Eric Kroes
Beeld Eric Kroes

Sylvia Witteman over Eline Vere

'Kwijnende bakviskuren, maar heerlijk geschreven', noemt Sylvia Witteman Louis Couperus' Eline Vere (+). 'Geparfumeerd trutnichtenproza, jazeker, maar wel geparfumeerd trutnichtenproza waar Gods zegen op rust.'

null Beeld
Beeld
Meer over