Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: flyers van Erdogan, housen bij ADE en crisis in het voetbal.

Redactie
null Beeld Dustin Kort
Beeld Dustin Kort

Duitsland wil Turks toetredingsproces tot EU versnellen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zal zich sterk maken voor het heropenen van de toetredingsonderhandelingen tussen de EU en Turkije. Dat beloofde ze zondag in Istanbul aan de Turkse president Recep Erdogan. In ruil daarvoor hoopt Merkel op Turkse hulp bij het oplossen van de Europese vluchtelingencrisis.

Berichtgeving

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

Angela Merkel en Recep Tayyip Erdogan. Beeld Reuters
Angela Merkel en Recep Tayyip Erdogan.Beeld Reuters

Erdogan roept Turkse Nederlanders op voor AKP te stemmen

Turkse Nederlanders ergeren zich aan een 'propagandabrief' van premier Ahmet Davutoglu die zij afgelopen week in hun brievenbus vonden. Daarin roept hij hen op komende week allemaal op de conservatieve AK-partij van president Erdogan te stemmen.

Plus-teken

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

De Turkse president Recep Erdogan. Beeld Reuters
De Turkse president Recep Erdogan.Beeld Reuters

'Groene' koelkasten voorzien van sjoemelsoftware

Niet alleen Volkswagen-dieselauto's, maar ook Japanse koelkasten zijn in het verleden voorzien van slimme software die kon 'herkennen' of het apparaat getest werd. Het energiegebruik van de apparaten daalde daardoor flink, waardoor de koelkasten op papier voldeden aan de wettelijke norm. Het werkelijk energiegebruik was echter tot drie keer zo hoog. Dat zeggen Duitse en Japanse experts tegen de Volkskrant, in reactie op geruchten dat er ook massaal gesjoemeld wordt met de energielabels van koelkasten. Op dit moment is de kans daarop volgens hen klein, omdat de testprocedures zijn verbeterd.

Energielabel op een koelkast. Beeld ANP
Energielabel op een koelkast.Beeld ANP

Column Willem Vissers

Het is crisis in het Nederlandse voetbal, schrijft Willem Vissers in zijn column. 'Moreel, technisch, tactisch. Bij Ajax. Elders. Nooit is er een clubleiding die zegt: 'Hé Kramer, jij stootte een tegenstander voor zijn kop, wij gaan even helemaal niet in beroep tegen die straf. Of: hé Bosz, stop jij eens even vlug met dat rare gedrag.' Het is pappen en nathouden. Advocaatjes erbij, zoeken naar uitvluchten, overleven.' (+)

Wesley Sneijder en Daley Blind na afloop van het kwalificatieduel Nederland - Tsjechie voor het EK voetbal in de Amsterdam Arena. Beeld ANP
Wesley Sneijder en Daley Blind na afloop van het kwalificatieduel Nederland - Tsjechie voor het EK voetbal in de Amsterdam Arena.Beeld ANP

Klappertanden in de rij en hysterisch housen

Iedereen uit de kolossale dancewereld wilde erbij zijn: het 20ste Amsterdam Dance Event. Vijf dagen lang in extase, en in de rij. (+)

DJ Wannabeastar, Red Bull Playrooms. Beeld Dustin Kort
DJ Wannabeastar, Red Bull Playrooms.Beeld Dustin Kort

Interview Thorwald Veneberg van de KNWU

De successen van de Nederlandse baanrenners de afgelopen week op EK vormen de vrucht van een uitgekiende strategie en gedreven coaching. Technisch directeur Thorwald Veneberg van de KNWU over verleden, heden en toekomst. Een doos gouden medailles op de Spelen? 'Zo is het ook weer niet.' (+)

null Beeld ANP
Beeld ANP

Interview Louis Schoonhoven

De Jan Wolkers Prijs is voor de 84-jarige Louis Schoonhoven voor zijn natuurboek Niet zonder elkaar, over de kruisbestuiving tussen bloem en insect. 'Een bloem is een geslachtsorgaan.' (+)

null Beeld Io Cooman
Beeld Io Cooman

Op het tweede gezicht: Jan Roos

Met zijn 'komische noten' heeft Jan Roos zich vooral van zijn clowneske kant laten zien. Met zijn campagne voor het referendum over de EU en Oekraïne toont de columnist en presentator nu ook zijn engagement. 'Jan heeft meer talent in zijn pink dan hij met zijn hele lijf heeft kunnen laten zien.' (+)

null Beeld Jiri Buller
Beeld Jiri Buller

Interview staatssecretaris Sander Dekker

Europa moet de betaalmuur van wetenschappelijke uitgevers afbreken, vindt staats secretaris van Onderwijs en Wetenschap Sander Dekker. Anders missen ze de boot. (+)

null Beeld ANP
Beeld ANP

Column Aaf Brandt Corstius

Halloween is een feest waarbij je elkaar angst moet aanjagen, schrijft Aaf in haar column. 'Wat is er enger dan een rimpelig, losstaand hoofd met een kaarsje erin, in het duister op de stoep voor je huis?' (+)

null Beeld EPA
Beeld EPA
Meer over